Mobiliteitsclub VAB betreurt de zaterdagstakingen van machinistenvakbond ASTB deze zomer "ten zeerste". "Ze zullen een gemiste kans zijn om automobilisten te overtuigen om vaker voor de trein te kiezen", aldus VAB aan de vooravond van een verlengd weekend, dat voor veel Belgen de gelegenheid vormt om naar de Belgische kust te trekken.

'Goedkoper'

"Wil je automobilisten op de trein of het openbaar vervoer krijgen, dan moet het alternatief ook betrouwbaar zijn", aldus VAB. De mobiliteitsclub benadrukt dat de wagen voor een gezin met twee tieners bovendien een stuk goedkoper is dan de trein om bijvoorbeeld vanuit Antwerpen naar de kust te reizen, zelfs wanneer een hele dag in het stadscentrum geparkeerd wordt.

"Wie op een gratis randparking parkeert, is nog goedkoper uit en kan zo ook de (parkeer)drukte in het stadscentrum vermijden", klinkt het. VAB raadt mensen die met de auto naar de kust rijden aan om voorbereid te vertrekken, en vertrekmoment en route aan te passen in functie van de verkeersdrukte.

Vertrekmomenten

De beste vertrekmomenten naar de kust zijn algemeen genomen vrijdag na 21u, zaterdag tussen 6 en 8u en na 14u, en zondag tussen 6 en 9u en na 13u. (Belga/WB)

Mobiliteitsclub VAB betreurt de zaterdagstakingen van machinistenvakbond ASTB deze zomer "ten zeerste". "Ze zullen een gemiste kans zijn om automobilisten te overtuigen om vaker voor de trein te kiezen", aldus VAB aan de vooravond van een verlengd weekend, dat voor veel Belgen de gelegenheid vormt om naar de Belgische kust te trekken. "Wil je automobilisten op de trein of het openbaar vervoer krijgen, dan moet het alternatief ook betrouwbaar zijn", aldus VAB. De mobiliteitsclub benadrukt dat de wagen voor een gezin met twee tieners bovendien een stuk goedkoper is dan de trein om bijvoorbeeld vanuit Antwerpen naar de kust te reizen, zelfs wanneer een hele dag in het stadscentrum geparkeerd wordt. "Wie op een gratis randparking parkeert, is nog goedkoper uit en kan zo ook de (parkeer)drukte in het stadscentrum vermijden", klinkt het. VAB raadt mensen die met de auto naar de kust rijden aan om voorbereid te vertrekken, en vertrekmoment en route aan te passen in functie van de verkeersdrukte. De beste vertrekmomenten naar de kust zijn algemeen genomen vrijdag na 21u, zaterdag tussen 6 en 8u en na 14u, en zondag tussen 6 en 9u en na 13u. (Belga/WB)