De Universiteit Gent heeft professor Internationaal Publiekrecht Marc Cogen preventief geschorst Dat is gebeurd wegens klachten over 'grensoverschrijdend' gedrag. Cogen behoudt tijdens de duur van het onderzoek zijn salaris, maar wordt de toegang tot de universiteit ontzegd.

Volgens de universiteit zijn er verschillende meldingen geweest over grensoverschrijdend gedrag van Cogen, zonder te specifiëren waarover het gaat. Bij de externe psychosociaal preventieadviseur is er een formele klacht ingediend tegen de professor.

De 55-jarige Marc Cogen werd geschorst 'in het belang van de dienst'. In het voorjaar was hem al zijn lesopdracht internationaal publiekrecht, een verplicht vak voor eerstejaarsstudenten rechten, afgenomen. Hij kon wel nog een aantal keuzevakken doceren.

De professor schuwde geen controversiële standpunten rond Israël en de Verenigde Staten, en de oorlog in Irak. In het verleden
beschuldigde hij de universiteit en een aantal collega's van antisemitisme.

Cogen is medeoprichter en lid van de raad van bestuur van de 'European Friends of Israël', een Europese lobbygroep voor Israël. In 2009 verloor hij de rectorverkiezingen tegen Paul Van Cauwenberge.

De hoogleraar adviseerde ook in de financiële wereld en
de politiek. Zo was hij van 2004 tot juni 2007 persoonlijk adviseur
van toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (Open VLD).

De Universiteit Gent heeft professor Internationaal Publiekrecht Marc Cogen preventief geschorst Dat is gebeurd wegens klachten over 'grensoverschrijdend' gedrag. Cogen behoudt tijdens de duur van het onderzoek zijn salaris, maar wordt de toegang tot de universiteit ontzegd.Volgens de universiteit zijn er verschillende meldingen geweest over grensoverschrijdend gedrag van Cogen, zonder te specifiëren waarover het gaat. Bij de externe psychosociaal preventieadviseur is er een formele klacht ingediend tegen de professor.De 55-jarige Marc Cogen werd geschorst 'in het belang van de dienst'. In het voorjaar was hem al zijn lesopdracht internationaal publiekrecht, een verplicht vak voor eerstejaarsstudenten rechten, afgenomen. Hij kon wel nog een aantal keuzevakken doceren. De professor schuwde geen controversiële standpunten rond Israël en de Verenigde Staten, en de oorlog in Irak. In het verleden beschuldigde hij de universiteit en een aantal collega's van antisemitisme. Cogen is medeoprichter en lid van de raad van bestuur van de 'European Friends of Israël', een Europese lobbygroep voor Israël. In 2009 verloor hij de rectorverkiezingen tegen Paul Van Cauwenberge. De hoogleraar adviseerde ook in de financiële wereld en de politiek. Zo was hij van 2004 tot juni 2007 persoonlijk adviseur van toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (Open VLD).