De zware regenval heeft het verkeer grondig in de war gestuurd. "Een uitzonderlijk zware regenspits", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. Volgens Touring Mobilis en de VRT-Verkeersredactie was er op het hoogtepunt 408 kilometer file in heel België (inclusief secundaire wegen).

Op de aansluitingslus van de E19 richting Zaventem/binnenring gebeurde een ongeval waarbij twee vrachtwagens en een personenwagen betrokken waren. Zeer waarschijnlijk werd het ongeval veroorzaakt door wateroverlast.

Al rond 5.30 uur kwam de eerste melding binnen van waterhinder op dat punt. De rechterrijstrook en pechstrook stonden er onder water. Rond 7.30 uur was het takelen van de voertuigen aan de gang. Het verkeer richting binnenring kon er enkel over de linkerrijstrook. Rond 7.30 uur stonden de automobilisten op de E19 richting Brussel al vanaf Rumst in de file.

400 km file

Ook was er tijdens de ochtendspits een ongeval op de A12 richting Brussel ter hoogte van het kruispunt in Aartselaar. Op de E17 richting Kortrijk was er een ongeval in Rekkem, wat ook inmiddels afgehandeld is.

Een ongeval op de E40 tussen Sint-Denijs-Westrem en Zwijnaarde zorgde eveneens voor hinder. Een vrachtwagen, twee wagens en een bestelwagen belandden er na een botsing op de middenberm. "De materiële schade is vrij groot. Er zou één lichtgewonde zijn", zegt Beeckman.

Rond 8u50 was er sprake van 400 kilometer file op de snelwegen.

Het KMI geeft omwille van "een zeer actieve regenzone" in de volgende uren (tot 12 uur) de code oranje voor het centrale deel, het oosten en het zuidoosten van ons land, luidt het op de website.

Na de spoorstaking

Ondertussen is de toestand bij het spoor genormaliseerd. De spoorstaking van woensdag heeft "weinig gevolgen" voor de ochtendspits gehad. Er werden een viertal treinen afgeschaft door de treinstaking, voornamelijk in Wallonië. Enkele treinen reden in verminderde samenstelling. Door de staking geraakte immers niet al het materiaal woensdagavond tijdig op zijn plaats, waardoor sommige treinen dus met minder wagons reden. (Belga/TE)

De zware regenval heeft het verkeer grondig in de war gestuurd. "Een uitzonderlijk zware regenspits", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. Volgens Touring Mobilis en de VRT-Verkeersredactie was er op het hoogtepunt 408 kilometer file in heel België (inclusief secundaire wegen).Op de aansluitingslus van de E19 richting Zaventem/binnenring gebeurde een ongeval waarbij twee vrachtwagens en een personenwagen betrokken waren. Zeer waarschijnlijk werd het ongeval veroorzaakt door wateroverlast. Al rond 5.30 uur kwam de eerste melding binnen van waterhinder op dat punt. De rechterrijstrook en pechstrook stonden er onder water. Rond 7.30 uur was het takelen van de voertuigen aan de gang. Het verkeer richting binnenring kon er enkel over de linkerrijstrook. Rond 7.30 uur stonden de automobilisten op de E19 richting Brussel al vanaf Rumst in de file. 400 km file Ook was er tijdens de ochtendspits een ongeval op de A12 richting Brussel ter hoogte van het kruispunt in Aartselaar. Op de E17 richting Kortrijk was er een ongeval in Rekkem, wat ook inmiddels afgehandeld is. Een ongeval op de E40 tussen Sint-Denijs-Westrem en Zwijnaarde zorgde eveneens voor hinder. Een vrachtwagen, twee wagens en een bestelwagen belandden er na een botsing op de middenberm. "De materiële schade is vrij groot. Er zou één lichtgewonde zijn", zegt Beeckman. Rond 8u50 was er sprake van 400 kilometer file op de snelwegen.Het KMI geeft omwille van "een zeer actieve regenzone" in de volgende uren (tot 12 uur) de code oranje voor het centrale deel, het oosten en het zuidoosten van ons land, luidt het op de website. Na de spoorstaking Ondertussen is de toestand bij het spoor genormaliseerd. De spoorstaking van woensdag heeft "weinig gevolgen" voor de ochtendspits gehad. Er werden een viertal treinen afgeschaft door de treinstaking, voornamelijk in Wallonië. Enkele treinen reden in verminderde samenstelling. Door de staking geraakte immers niet al het materiaal woensdagavond tijdig op zijn plaats, waardoor sommige treinen dus met minder wagons reden. (Belga/TE)