Meer dan tweeduizend mensen hebben vanaf 12.00 uur een picknick gehouden op het Beursplein in hartje Brussel. Het gaat om de tweede protestactie van de burgerbeweging "Pic Nic the Streets", die meer kwaliteitsvolle publieke ruimte in de hoofdstad eist, met meer plaats voor mensen en minder voor auto's.

"Dit evenement had niet moeten plaatsvinden", aldus Perrine Marchal, woordvoerder van het kabinet van Brussels burgemeester Freddy Thielemans (PS). Marchal wijst op het engagement van de Brusselse meerderheid om centrale assen te heraanleggen. "Ze eisen zaken die al verworven zijn." Maxime, een woordvoerder van de burgerbeweging die op de sociale netwerksite Facebook ontstond, wil echter druk blijven zetten op de politici tot hun beloftes concreet gemaakt worden.

"We denken dat onze picknicks bijgedragen hebben om de voetgangerszone op de politieke agenda te plaatsen. We vragen dat de bevolking bij het project geraadpleegd wordt en dat vanaf deze zomer volledige autovrije dagen uitgeprobeerd worden aan het Beursplein."

Pic Nic More Streets

Volgend jaar komen de militanten opnieuw samen op het plein om de vooruitgang te evalueren. Onder de noemer "Pic Nic More Streets" zullen nog meer daden van burgerlijke ongehoorzaamheid georganiseerd worden in verschillende Brusselse gemeenten, voor meer groene en veilige publieke ruimte, kondigde de burgerbeweging nog aan. (Belga/SD)

Meer dan tweeduizend mensen hebben vanaf 12.00 uur een picknick gehouden op het Beursplein in hartje Brussel. Het gaat om de tweede protestactie van de burgerbeweging "Pic Nic the Streets", die meer kwaliteitsvolle publieke ruimte in de hoofdstad eist, met meer plaats voor mensen en minder voor auto's. "Dit evenement had niet moeten plaatsvinden", aldus Perrine Marchal, woordvoerder van het kabinet van Brussels burgemeester Freddy Thielemans (PS). Marchal wijst op het engagement van de Brusselse meerderheid om centrale assen te heraanleggen. "Ze eisen zaken die al verworven zijn." Maxime, een woordvoerder van de burgerbeweging die op de sociale netwerksite Facebook ontstond, wil echter druk blijven zetten op de politici tot hun beloftes concreet gemaakt worden. "We denken dat onze picknicks bijgedragen hebben om de voetgangerszone op de politieke agenda te plaatsen. We vragen dat de bevolking bij het project geraadpleegd wordt en dat vanaf deze zomer volledige autovrije dagen uitgeprobeerd worden aan het Beursplein."Pic Nic More StreetsVolgend jaar komen de militanten opnieuw samen op het plein om de vooruitgang te evalueren. Onder de noemer "Pic Nic More Streets" zullen nog meer daden van burgerlijke ongehoorzaamheid georganiseerd worden in verschillende Brusselse gemeenten, voor meer groene en veilige publieke ruimte, kondigde de burgerbeweging nog aan. (Belga/SD)