Het kernkabinet van de federale regering heeft woensdag definitief beslist dat er voor het einde van het jaar tweeduizend extra opvangplaatsen komen voor asielzoekers op vier militaire domeinen en in infrastructuur van de civiele bescherming.

Het gaat om de concretisering van een beslissing die eind september werd genomen.Toen was al overeengekomen om tweeduizend plaatsen voor asielzoekers (hoofdzakelijk) op militaire domeinen te creëren.

Woensdag bleek dat de keuze is gevallen op de militaire sites van Weelde, Houthalen-Helchteren, Bastenaken en Bierset en de infrastructuur van de Civiele Bescherming in Gembloers.

De tweeduizend extra plaatsen zullen vooral gecreërd worden door woonmodules die worden beheerd door het Rode Kruis. In Bastenaken, Houthalen-Helchteren en Bierset komen er op die manier 500 tot 550 plaatsen, in Weelde 512.

'Opvang in hotels geen goede zaak'

In Gembloers komen er 250 plaatsen, maar in gloednieuwe infrastructuur die de Civiele Bescherming nog niet heeft gebruikt. De eerste asielzoekers zouden er in de eerste helft van december hun intrek nemen.

De nieuwe opvangplaatsen moeten er voor zorgen dat er geen hotels meer gebruikt worden om asielzoekers in onder te brengen.
Asielzoekers opvangen in hotels zorgt voor een aanzuigeffect en is
niet goed voor het imago van ons land, aldus ontslagnemend premier Yves Leterme.

Het kernkabinet van de federale regering heeft woensdag definitief beslist dat er voor het einde van het jaar tweeduizend extra opvangplaatsen komen voor asielzoekers op vier militaire domeinen en in infrastructuur van de civiele bescherming.Het gaat om de concretisering van een beslissing die eind september werd genomen.Toen was al overeengekomen om tweeduizend plaatsen voor asielzoekers (hoofdzakelijk) op militaire domeinen te creëren. Woensdag bleek dat de keuze is gevallen op de militaire sites van Weelde, Houthalen-Helchteren, Bastenaken en Bierset en de infrastructuur van de Civiele Bescherming in Gembloers. De tweeduizend extra plaatsen zullen vooral gecreërd worden door woonmodules die worden beheerd door het Rode Kruis. In Bastenaken, Houthalen-Helchteren en Bierset komen er op die manier 500 tot 550 plaatsen, in Weelde 512.'Opvang in hotels geen goede zaak'In Gembloers komen er 250 plaatsen, maar in gloednieuwe infrastructuur die de Civiele Bescherming nog niet heeft gebruikt. De eerste asielzoekers zouden er in de eerste helft van december hun intrek nemen.De nieuwe opvangplaatsen moeten er voor zorgen dat er geen hotels meer gebruikt worden om asielzoekers in onder te brengen. Asielzoekers opvangen in hotels zorgt voor een aanzuigeffect en is niet goed voor het imago van ons land, aldus ontslagnemend premier Yves Leterme.