De spoormannen liggen deze keer niet overhoop met de regering Di Rupo. Ze nemen deel aan een Europese actiedag tegen bezuinigingen.

De NMBS heeft al laten weten dat er grote hinder verwacht wordt. Wie normaal met de trein naar het werk gaat, zoekt best een alternatief of neemt best een dagje vrij.

De actie loopt van dinsdag 22 uur tot woensdag 22 uur. Voor de tweede keer in zes weken tijd ligt het spoorverkeer daarmee (gedeeltelijk) lam.

Europese actiedag tegen bezuinigingen

Het Europees Vakverbond EVV organiseert een Europese actiedag, gericht tegen de bezuinigingskoers in Europa, en voor werk en solidariteit. Er zullen allerlei lokale acties zijn (van pamflettenacties tot stakingen) en er is ook een betoging in gemeenschappelijk vakbondsfront in Brussel.

De bussen en trams van openbaarvervoermaatschappij De Lijn zullen wel volgens schema rijden. Dat heeft een woordvoerder van De Lijn gezegd.

"Er werd niet gemobiliseerd. We verwachten dat onze bussen en trams normaal zullen rijden", aldus woordvoerder Tom Van de Vreken. (Belga/EE)

De spoormannen liggen deze keer niet overhoop met de regering Di Rupo. Ze nemen deel aan een Europese actiedag tegen bezuinigingen. De NMBS heeft al laten weten dat er grote hinder verwacht wordt. Wie normaal met de trein naar het werk gaat, zoekt best een alternatief of neemt best een dagje vrij. De actie loopt van dinsdag 22 uur tot woensdag 22 uur. Voor de tweede keer in zes weken tijd ligt het spoorverkeer daarmee (gedeeltelijk) lam.Europese actiedag tegen bezuinigingen Het Europees Vakverbond EVV organiseert een Europese actiedag, gericht tegen de bezuinigingskoers in Europa, en voor werk en solidariteit. Er zullen allerlei lokale acties zijn (van pamflettenacties tot stakingen) en er is ook een betoging in gemeenschappelijk vakbondsfront in Brussel. De bussen en trams van openbaarvervoermaatschappij De Lijn zullen wel volgens schema rijden. Dat heeft een woordvoerder van De Lijn gezegd. "Er werd niet gemobiliseerd. We verwachten dat onze bussen en trams normaal zullen rijden", aldus woordvoerder Tom Van de Vreken. (Belga/EE)