De enquête werd uitgevoerd door Idewe, de grootste dienst voor preventie en bescherming op het werk.

Het is een opvallende vaststelling, klinkt het, ook omdat de job van leraar op de voorlopige lijst van zware beroepen prijkt. Bij de doorsnee werknemer is slechts 55 procent gelukkig met zijn job. 'Een van de redenen voor die goede ­cijfers bij leerkrachten is het positieve, menselijke contact in het onderwijs', zegt Lode Godderis, directeur onderzoek bij Idewe. 'De leerkrachten geven aan veel steun te ervaren van hun collega's en ­leidinggevenden. Dat komt ook tot uiting in de lagere cijfers voor ongewenst gedrag.'

Is het dan terecht dat de job van leerkracht op de lijst van zware beroepen staat? 'Het is niet omdat je tevreden bent over je werk dat de job niet zwaar kan zijn', zegt Marianne Coopman van het Christelijk Onderwijzersverbond in de kranten.

De enquête werd uitgevoerd door Idewe, de grootste dienst voor preventie en bescherming op het werk. Het is een opvallende vaststelling, klinkt het, ook omdat de job van leraar op de voorlopige lijst van zware beroepen prijkt. Bij de doorsnee werknemer is slechts 55 procent gelukkig met zijn job. 'Een van de redenen voor die goede ­cijfers bij leerkrachten is het positieve, menselijke contact in het onderwijs', zegt Lode Godderis, directeur onderzoek bij Idewe. 'De leerkrachten geven aan veel steun te ervaren van hun collega's en ­leidinggevenden. Dat komt ook tot uiting in de lagere cijfers voor ongewenst gedrag.' Is het dan terecht dat de job van leerkracht op de lijst van zware beroepen staat? 'Het is niet omdat je tevreden bent over je werk dat de job niet zwaar kan zijn', zegt Marianne Coopman van het Christelijk Onderwijzersverbond in de kranten.