Bij een explosie in de olieraffinaderij van Total in Antwerpen zijn twee doden gevallen. Dat meldt Total.

Volgens Hilde Luystermans, directeur van Total België, is de raffinaderij ontruimd.

Het alarmplan werd in werking gesteld. Voor de omgeving en voor het milieu zijn er geen gevolgen.

Eerst was er sprake van één dode en twee vermisten. "Jammer genoeg hebben we intussen een tweede dodelijk slachtoffer te betreuren", bevestigt Total-woordvoerster Vera Remans. "Er was aanvankelijk ook nog sprake van een andere vermiste persoon, maar die vrees bleek gelukkig ongegrond."

Over de ontploffing zelf of wat die kan veroorzaakt hebben, wil Total voorlopig niets kwijt. "Daarvoor is het nog te vroeg, onze eerste zorg gaat nu uit naar de families van de slachtoffers." De explosie gebeurde volgens Total tijdens onderhoudswerken in het stoomsysteem van een benzineproducerende eenheid. De precieze oorzaak wordt nog onderzocht.

Er was geen brand en geen ontsnapping van koolwaterstoffen naar de atmosfeer, waardoor er volgens het bedrijf dus ook geen sprake is van enige impact op het milieu.

Bij een explosie in de olieraffinaderij van Total in Antwerpen zijn twee doden gevallen. Dat meldt Total.Volgens Hilde Luystermans, directeur van Total België, is de raffinaderij ontruimd.Het alarmplan werd in werking gesteld. Voor de omgeving en voor het milieu zijn er geen gevolgen. Eerst was er sprake van één dode en twee vermisten. "Jammer genoeg hebben we intussen een tweede dodelijk slachtoffer te betreuren", bevestigt Total-woordvoerster Vera Remans. "Er was aanvankelijk ook nog sprake van een andere vermiste persoon, maar die vrees bleek gelukkig ongegrond." Over de ontploffing zelf of wat die kan veroorzaakt hebben, wil Total voorlopig niets kwijt. "Daarvoor is het nog te vroeg, onze eerste zorg gaat nu uit naar de families van de slachtoffers." De explosie gebeurde volgens Total tijdens onderhoudswerken in het stoomsysteem van een benzineproducerende eenheid. De precieze oorzaak wordt nog onderzocht.Er was geen brand en geen ontsnapping van koolwaterstoffen naar de atmosfeer, waardoor er volgens het bedrijf dus ook geen sprake is van enige impact op het milieu.