De chef en een collega van Patrick C., een 53-jarige onderhoudstechnicus van de stad Gent die in 2007 uit het leven stapte en in zijn afscheidsbrief aangaf dat hij gepest werd, moeten zich voor de Gentse correctionele rechtbank verantwoorden voor onopzettelijke doding.

Drie andere ambtenaren die verdacht werden van schuldig verzuim, omdat ze na klachten van het slachtoffer onvoldoende ondernomen zouden hebben, zijn buiten vervolging gesteld. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent beslist.

Het proces tegen de twee verwezen beschuldigden kan vermoedelijk na het gerechtelijk verlof starten. Ze riskeren tot twee jaar cel.

Leiding

De vrouw van Patrick C. betreurt dat drie ambtenaren zich niet moeten verantwoorden voor schuldig verzuim. "Bepaalde leidinggevende mensen zitten nog altijd op hun post, hoewel ze eigenlijk geen mensen onder zich zouden mogen hebben," zei ze na afloop van de zitting donderdag.

Ze hoopt dat er een einde komt aan pestgedrag op het werk. "Ze lachten mijn man uit toen hij een zwaar verkeersongeval had, en zelfs toen zijn ouders stierven. Ik ben blij dat het proces voor de rechtbank zal gevoerd worden, want ik wil het kunnen verwerken." (Belga/KVDA)

De chef en een collega van Patrick C., een 53-jarige onderhoudstechnicus van de stad Gent die in 2007 uit het leven stapte en in zijn afscheidsbrief aangaf dat hij gepest werd, moeten zich voor de Gentse correctionele rechtbank verantwoorden voor onopzettelijke doding. Drie andere ambtenaren die verdacht werden van schuldig verzuim, omdat ze na klachten van het slachtoffer onvoldoende ondernomen zouden hebben, zijn buiten vervolging gesteld. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent beslist. Het proces tegen de twee verwezen beschuldigden kan vermoedelijk na het gerechtelijk verlof starten. Ze riskeren tot twee jaar cel. Leiding De vrouw van Patrick C. betreurt dat drie ambtenaren zich niet moeten verantwoorden voor schuldig verzuim. "Bepaalde leidinggevende mensen zitten nog altijd op hun post, hoewel ze eigenlijk geen mensen onder zich zouden mogen hebben," zei ze na afloop van de zitting donderdag. Ze hoopt dat er een einde komt aan pestgedrag op het werk. "Ze lachten mijn man uit toen hij een zwaar verkeersongeval had, en zelfs toen zijn ouders stierven. Ik ben blij dat het proces voor de rechtbank zal gevoerd worden, want ik wil het kunnen verwerken." (Belga/KVDA)