Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD) vindt de oproep van N-VA-voorzitter Bart De Wever om Fouad Belkacem van Sharia4Belgium voor het gerecht te slepen "een beetje vreemd".

"Het gerecht is al volop aan het werk", zegt ze bij monde van haar woordvoerster. "Het positief injunctierecht is bovendien ook geen stoplapje dat je te pas en te onpas kunt gebruiken." De Wever wil dat Turtelboom en minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet "ervoor zorgen dat het gerecht zijn werk doet". Hij hekelt dat ze "van alles verklaren", maar geen concrete daden stellen tegen Fouad Belkacem.

Belkacem is door de rechtbank in Antwerpen al tot twee jaar cel en een geldboete veroordeeld, herinnert Turtelboom. Belkacem is tegen die veroordeling in beroep gegaan. "Het gerecht doet dus zijn werk", benadrukt de minister. Als de beroepsprocedure is afgelopen, wil de Antwerpse procureur-generaal Yves Liégeois bovendien bekijken of hij Belkacem de Belgische nationaliteit kan afpakken, zegt Turtelboom nog.

"De Wever wil dat de minister haar positief injunctierecht gebruikt, maar dat is nu dus niet aan de orde aangezien de gerechtelijke procedures al lopen", zegt de woordvoerster nog. (Belga/INM)

Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD) vindt de oproep van N-VA-voorzitter Bart De Wever om Fouad Belkacem van Sharia4Belgium voor het gerecht te slepen "een beetje vreemd". "Het gerecht is al volop aan het werk", zegt ze bij monde van haar woordvoerster. "Het positief injunctierecht is bovendien ook geen stoplapje dat je te pas en te onpas kunt gebruiken." De Wever wil dat Turtelboom en minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet "ervoor zorgen dat het gerecht zijn werk doet". Hij hekelt dat ze "van alles verklaren", maar geen concrete daden stellen tegen Fouad Belkacem. Belkacem is door de rechtbank in Antwerpen al tot twee jaar cel en een geldboete veroordeeld, herinnert Turtelboom. Belkacem is tegen die veroordeling in beroep gegaan. "Het gerecht doet dus zijn werk", benadrukt de minister. Als de beroepsprocedure is afgelopen, wil de Antwerpse procureur-generaal Yves Liégeois bovendien bekijken of hij Belkacem de Belgische nationaliteit kan afpakken, zegt Turtelboom nog. "De Wever wil dat de minister haar positief injunctierecht gebruikt, maar dat is nu dus niet aan de orde aangezien de gerechtelijke procedures al lopen", zegt de woordvoerster nog. (Belga/INM)