Ze zal het college van procureurs-generaal laten nagaan of het parket of de dienst slachtofferonthaal in de toekomst een rol kunnen spelen bij het inlichten van de nabestaanden.

Dat verklaarde minister Turtelboom tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Kamer, waar ze aan de tand werd gevoeld door Filip De Man (Vlaams Belang) en Michel Doomst (CD&V) over de vrijlating. Ze lichtte toe dat de wet op de voorlopige hechtenis de bevoegdheid aan de onderzoeksrechter geeft om in alle onafhankelijkheid in de loop van de procedure de aanhouding op te heffen.

Ze is er echter niet over te spreken dat die beslissing niet werd meegedeeld aan de familie of de advocaat van het dodelijk slachtoffer. Dergelijke beslissingen kunnen immers een zeer grote impact op de nabestaanden hebben, zei ze. (Belga/TE)

Ze zal het college van procureurs-generaal laten nagaan of het parket of de dienst slachtofferonthaal in de toekomst een rol kunnen spelen bij het inlichten van de nabestaanden. Dat verklaarde minister Turtelboom tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Kamer, waar ze aan de tand werd gevoeld door Filip De Man (Vlaams Belang) en Michel Doomst (CD&V) over de vrijlating. Ze lichtte toe dat de wet op de voorlopige hechtenis de bevoegdheid aan de onderzoeksrechter geeft om in alle onafhankelijkheid in de loop van de procedure de aanhouding op te heffen. Ze is er echter niet over te spreken dat die beslissing niet werd meegedeeld aan de familie of de advocaat van het dodelijk slachtoffer. Dergelijke beslissingen kunnen immers een zeer grote impact op de nabestaanden hebben, zei ze. (Belga/TE)