Door de energieheffing die Open Vld-minister Annemie Turtelboom deze week aankondigde, stijgt de jaarlijkse stroomfactuur van een gemiddeld gezin met 100 euro. De heffing, die werd omgedoopt tot de 'Turteltaks', moet de historische schuldenberg van groenestroomcertificaten voor zonnepanelen en windmolens aanpakken. In een interview met de Morgen reageert ze op de maatregel.

"Ik geef toe: ik heb wakker gelegen van de zonnepanelen. Hoe is dit in godsnaam mogelijk? Als Freya haar job had gedaan, dan was dit interview er nooit gekomen", aldus Turtelboom. Freya Van den Bossche was van 2009-2014 Vlaams minister van Energie.

'We betalen de rekening voor electorale strategie van SP.A'

"Ik heb haar (Van den Bossche, nvdr) hierover nog niet gesproken. Zij en haar partij hebben bewust een electorale strategie gevolgd om groene kiezers te plezieren met subsidies. Daar betalen we nu allemaal de rekening voor. Ik heb nooit in mijn carrière een dossier gezien waarbij de schuld zo toewijsbaar is."

"Iedereen weet dat ik niet de schuldige ben van de 'Turteltaks'", zegt ze wat verder in het interview nog. "Uiteraard komen er boze mails binnen, maar dat valt goed mee. Mensen begrijpen dat ik mijn job doe", aldus de minister. (NSK)

Door de energieheffing die Open Vld-minister Annemie Turtelboom deze week aankondigde, stijgt de jaarlijkse stroomfactuur van een gemiddeld gezin met 100 euro. De heffing, die werd omgedoopt tot de 'Turteltaks', moet de historische schuldenberg van groenestroomcertificaten voor zonnepanelen en windmolens aanpakken. In een interview met de Morgen reageert ze op de maatregel."Ik geef toe: ik heb wakker gelegen van de zonnepanelen. Hoe is dit in godsnaam mogelijk? Als Freya haar job had gedaan, dan was dit interview er nooit gekomen", aldus Turtelboom. Freya Van den Bossche was van 2009-2014 Vlaams minister van Energie. 'We betalen de rekening voor electorale strategie van SP.A'"Ik heb haar (Van den Bossche, nvdr) hierover nog niet gesproken. Zij en haar partij hebben bewust een electorale strategie gevolgd om groene kiezers te plezieren met subsidies. Daar betalen we nu allemaal de rekening voor. Ik heb nooit in mijn carrière een dossier gezien waarbij de schuld zo toewijsbaar is.""Iedereen weet dat ik niet de schuldige ben van de 'Turteltaks'", zegt ze wat verder in het interview nog. "Uiteraard komen er boze mails binnen, maar dat valt goed mee. Mensen begrijpen dat ik mijn job doe", aldus de minister. (NSK)