Tramo was in eerste aanleg veroordeeld voor onvrijwillige doodslag en onopzettelijke slagen en verwondingen door een gebrek aan voorzorg. Het bedrijf kreeg daarvoor een boete van 165.000 euro met uitstel. Volgens het hof konden de aanklachten tegen het bedrijf echter niet vastgelegd worden.

Architect

Erwin Persoons, de architect die beheerder was van de bouwplaats van de nieuwe fabriek, werd schuldig bevonden aan het niet vervullen van zijn plicht als studiecoördinator. Hij kreeg wel opschorting van zijn straf.

Het hof motiveerde die beslissing door te stellen dat de beklaagde zijn oprechte empathie tegenover de slachtoffers meermaals uitdrukte. "Hij draagt de schande al zeven jaar", verklaarde de voorzitter van het hof van beroep, Jean-François Jonckheere.

Veiligheidscoördinatoren

De twee veiligheidscoördinatoren, Karin en Kamiel Vijverman, werden wel zwaarder gestraft dan in eerste aanleg. Het Hof achtte hen schuldig aan schuldig verzuim en nalatigheid. Beide beklaagden kregen echter de opschorting van de uitspraak. In eerste aanleg werden ze vrijgesproken.

De voorzitter van het hof legde de nadruk op "de gereserveerde persoonlijkheden" van beide beklaagden en op de taalbarrière die hen wellicht verhinderde hun emoties volledig te uiten. "Karin Vijverman leek echter vaak kapot te zijn van de feiten die haar ten laste werden gelegd", zei Jean-François Jonckheere.

Levendige herinnering

Het hof meende dat de verklaring van schuld volstaat als straf voor de vader en de dochter en stelde "erop te durven wedden dat ze bijzonder aandachtig zullen zijn voor de veiligheidsmaatregelen" op de bouwplaatsen waarop ze toezicht houden. Op die manier zullen zij "de herinnering aan de slachtoffers levendig houden". (Belga/SD)

Tramo was in eerste aanleg veroordeeld voor onvrijwillige doodslag en onopzettelijke slagen en verwondingen door een gebrek aan voorzorg. Het bedrijf kreeg daarvoor een boete van 165.000 euro met uitstel. Volgens het hof konden de aanklachten tegen het bedrijf echter niet vastgelegd worden. Architect Erwin Persoons, de architect die beheerder was van de bouwplaats van de nieuwe fabriek, werd schuldig bevonden aan het niet vervullen van zijn plicht als studiecoördinator. Hij kreeg wel opschorting van zijn straf. Het hof motiveerde die beslissing door te stellen dat de beklaagde zijn oprechte empathie tegenover de slachtoffers meermaals uitdrukte. "Hij draagt de schande al zeven jaar", verklaarde de voorzitter van het hof van beroep, Jean-François Jonckheere. Veiligheidscoördinatoren De twee veiligheidscoördinatoren, Karin en Kamiel Vijverman, werden wel zwaarder gestraft dan in eerste aanleg. Het Hof achtte hen schuldig aan schuldig verzuim en nalatigheid. Beide beklaagden kregen echter de opschorting van de uitspraak. In eerste aanleg werden ze vrijgesproken. De voorzitter van het hof legde de nadruk op "de gereserveerde persoonlijkheden" van beide beklaagden en op de taalbarrière die hen wellicht verhinderde hun emoties volledig te uiten. "Karin Vijverman leek echter vaak kapot te zijn van de feiten die haar ten laste werden gelegd", zei Jean-François Jonckheere. Levendige herinnering Het hof meende dat de verklaring van schuld volstaat als straf voor de vader en de dochter en stelde "erop te durven wedden dat ze bijzonder aandachtig zullen zijn voor de veiligheidsmaatregelen" op de bouwplaatsen waarop ze toezicht houden. Op die manier zullen zij "de herinnering aan de slachtoffers levendig houden". (Belga/SD)