Gedetailleerde resultaten van een epidemiologisch onderzoek toont dat kinderen die in een straal van vijftien kilometer rond de site van Mol-Dessel leven twee tot drie keer meer leukemie hebben dan leeftijdsgenootjes elders. "Bovendien is er een verband gevonden met de afstand tot de site en met de windrichting waarin radioactieve gasuitstoot zou waaien", zo staat in het artikel, gepubliceerd in het wetenschappelijke vakblad European Journal of Cancer Prevention.

Lodewijk Van Bladel, stralingsexpert bij het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) en co-auteur van het onderzoek, wijst er wel op dat het om een handvol kinderen gaat. "Een verdubbeling of verdriedubbeling heb je dan wel al heel snel. Vervolgonderzoek bij een grotere groep is daarom nodig." (Belga/NSK)

Gedetailleerde resultaten van een epidemiologisch onderzoek toont dat kinderen die in een straal van vijftien kilometer rond de site van Mol-Dessel leven twee tot drie keer meer leukemie hebben dan leeftijdsgenootjes elders. "Bovendien is er een verband gevonden met de afstand tot de site en met de windrichting waarin radioactieve gasuitstoot zou waaien", zo staat in het artikel, gepubliceerd in het wetenschappelijke vakblad European Journal of Cancer Prevention. Lodewijk Van Bladel, stralingsexpert bij het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) en co-auteur van het onderzoek, wijst er wel op dat het om een handvol kinderen gaat. "Een verdubbeling of verdriedubbeling heb je dan wel al heel snel. Vervolgonderzoek bij een grotere groep is daarom nodig." (Belga/NSK)