,Jean-Paul Servais, de topman van de financiële waakhond levert 30 procent van zijn loon in. Hij zal nu, net zoals heel wat andere overheidsmanagers, 290.000 euro verdienen, vergelijkbaar met het loon van premier Elio Di Rupo (PS). Dat schrijven De Morgen, De Standaard en Het Nieuwsblad.

Minister van Financiën Koen Geens (CD&V) moest pas nog in het parlement toegeven dat Jean-Paul Servais, de topman van de marktentoezichthouder FSMA (Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten, na zijn herbenoeming voor zes jaar opnieuw jaarlijks 420.000 euro zou ontvangen, maar daar besliste het kernkabinet intussen anders over.

Omstreden herbenoeming

Servais is een gewezen kabinetschef en intimus van oud-financiënminister en huidig MR-vicepremier Didier Reynders (MR). De herbenoeming van de man die volgens een rapport van het Rekenhof 'op geen enkele manier bijgedragen (heeft) tot het detecteren van risico's, noch tot het vaststellen en bestraffen van nalatigheden' kreeg veel kritiek

(Belga)

,Jean-Paul Servais, de topman van de financiële waakhond levert 30 procent van zijn loon in. Hij zal nu, net zoals heel wat andere overheidsmanagers, 290.000 euro verdienen, vergelijkbaar met het loon van premier Elio Di Rupo (PS). Dat schrijven De Morgen, De Standaard en Het Nieuwsblad.Minister van Financiën Koen Geens (CD&V) moest pas nog in het parlement toegeven dat Jean-Paul Servais, de topman van de marktentoezichthouder FSMA (Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten, na zijn herbenoeming voor zes jaar opnieuw jaarlijks 420.000 euro zou ontvangen, maar daar besliste het kernkabinet intussen anders over. Servais is een gewezen kabinetschef en intimus van oud-financiënminister en huidig MR-vicepremier Didier Reynders (MR). De herbenoeming van de man die volgens een rapport van het Rekenhof 'op geen enkele manier bijgedragen (heeft) tot het detecteren van risico's, noch tot het vaststellen en bestraffen van nalatigheden' kreeg veel kritiek (Belga)