Dat schrijven de kranten L'Echo en Le Soir. Bart Tommelein (Open VLD) is de bevoegde staatssecretaris.

De bedoeling is controles te verscherpen en sociale fraude beter te onderzoeken.

Men denkt daarbij vooral aan mensen die, om een hogere uitkering te krijgen, zeggen dat ze alleen wonen, terwijl ze samenwonend zijn.

De regering wil nu een systeem op poten stellen, waarbij gegevens over gas-, water- en elektriciteitsverbruik in dergelijke situaties automatisch worden bekeken. Als dat verbruik te hoog ligt voor een persoon, komt er verder onderzoek.

Het risico om betrapt te worden moet voldoende hoog worden om misbruik tegen te gaan, zo luidt het volgens de kranten in het regeringsplan.

(Belga/RR)

Dat schrijven de kranten L'Echo en Le Soir. Bart Tommelein (Open VLD) is de bevoegde staatssecretaris.De bedoeling is controles te verscherpen en sociale fraude beter te onderzoeken. Men denkt daarbij vooral aan mensen die, om een hogere uitkering te krijgen, zeggen dat ze alleen wonen, terwijl ze samenwonend zijn.De regering wil nu een systeem op poten stellen, waarbij gegevens over gas-, water- en elektriciteitsverbruik in dergelijke situaties automatisch worden bekeken. Als dat verbruik te hoog ligt voor een persoon, komt er verder onderzoek. Het risico om betrapt te worden moet voldoende hoog worden om misbruik tegen te gaan, zo luidt het volgens de kranten in het regeringsplan.(Belga/RR)