"De meerderheid heeft meer aandacht voor de familiale aandeelhouder dan voor de families." Dat zei SP.A-voorzitter Bruno Tobback. "De families verdienen een faire deal, maar ik nodig jullie uit om de rekening te maken van 9 maanden regering zonder socialisten: van de wieg tot het graf moeten we meer betalen", stak Tobback van wal in zijn laatste grote toespraak voor de partij voor de voorzittersverkiezingen die op 13 juni hun beslag krijgen.

'Geen verandering, maar vermindering'

Het beleid van de Vlaamse en federale regering is voor Bruno Tobback geen beleid van verandering, maar van vermindering voor elke gezin, terwijl er nood is aan echte verandering door de oplopende kosten van de vergrijzing. De N-VA zegt dat ze de belastingen niet wil verhogen, maar iedereen voelt dat de lasten stijgen: kinderopvang, werk, school, gas en elektriciteit, rusthuizen of bus.

Een prijsstijging zou volgens hem te verantwoorden zijn als je ook meer krijgt, maar een busticket wordt duurder voor minder bussen, de rusthuizen en kinderopvang worden duurder, maar er wordt niet meer geïnvesteerd.

Taxshift

Voor SP.A moet de taxshift middelen vrijmaken voor betere pensioenen, jobs en rusthuizen. Maar de regering wil volgens hem niet investeren. Zo investeert de Vlaamse regering niet meer in rusthuizen, maar laat ze de macht over aan de privé waardoor de mensen meer moeten betalen. "Hoe is Bart De Wever van plan de belastingen te verlagen voor wie geen belastingen betaalt?", vroeg hij zich af. (Belga/TE)

"De meerderheid heeft meer aandacht voor de familiale aandeelhouder dan voor de families." Dat zei SP.A-voorzitter Bruno Tobback. "De families verdienen een faire deal, maar ik nodig jullie uit om de rekening te maken van 9 maanden regering zonder socialisten: van de wieg tot het graf moeten we meer betalen", stak Tobback van wal in zijn laatste grote toespraak voor de partij voor de voorzittersverkiezingen die op 13 juni hun beslag krijgen. Het beleid van de Vlaamse en federale regering is voor Bruno Tobback geen beleid van verandering, maar van vermindering voor elke gezin, terwijl er nood is aan echte verandering door de oplopende kosten van de vergrijzing. De N-VA zegt dat ze de belastingen niet wil verhogen, maar iedereen voelt dat de lasten stijgen: kinderopvang, werk, school, gas en elektriciteit, rusthuizen of bus. Een prijsstijging zou volgens hem te verantwoorden zijn als je ook meer krijgt, maar een busticket wordt duurder voor minder bussen, de rusthuizen en kinderopvang worden duurder, maar er wordt niet meer geïnvesteerd. Voor SP.A moet de taxshift middelen vrijmaken voor betere pensioenen, jobs en rusthuizen. Maar de regering wil volgens hem niet investeren. Zo investeert de Vlaamse regering niet meer in rusthuizen, maar laat ze de macht over aan de privé waardoor de mensen meer moeten betalen. "Hoe is Bart De Wever van plan de belastingen te verlagen voor wie geen belastingen betaalt?", vroeg hij zich af. (Belga/TE)