De federaal procureur heeft woensdag tijdens het terrorismeproces voor de Brusselse correctionele rechtbank straffen van respectievelijk tien en zeven jaar geëist voor twee hoofdverdachten.

Het gaat om Moez Garsalloui en Hicham Beyayo, die er samen met Malika El Aroud worden van beticht aan het hoofd te staan van een netwerk dat strijders voor een opleiding in wapens en explosieven naar kampen van al-Qaida aan de Pakistaans-Afghaanse grensstreek stuurt.

Tegen El Aroud was dinsdag een celstraf van minstens acht jaar geëist.

Naast de drie hoofdverdachten staan nog zes andere betichten terecht. Voor hen werden woensdag straffen van vijf tot één jaar geëist.

De federaal procureur heeft woensdag tijdens het terrorismeproces voor de Brusselse correctionele rechtbank straffen van respectievelijk tien en zeven jaar geëist voor twee hoofdverdachten.Het gaat om Moez Garsalloui en Hicham Beyayo, die er samen met Malika El Aroud worden van beticht aan het hoofd te staan van een netwerk dat strijders voor een opleiding in wapens en explosieven naar kampen van al-Qaida aan de Pakistaans-Afghaanse grensstreek stuurt.Tegen El Aroud was dinsdag een celstraf van minstens acht jaar geëist.Naast de drie hoofdverdachten staan nog zes andere betichten terecht. Voor hen werden woensdag straffen van vijf tot één jaar geëist.