Dat die verhoogde beveiliging er was, tijdens en na de zitting van het terrorismeproces tegen Sharia4Belgium, viel door iedereen vast te stellen.

Naast de aanwezigheid van agenten in uniform en in burger, cirkelde ook de politiehelikopter boven het justitiepaleis en werd iedereen die het proces wilde bijwonen grondig gefouilleerd. Na de zitting werd de Singel in Antwerpen afgesloten, zodat de gepantserde wagen waarin Fouad Belkacem zat ongehinderd naar de gevangenis kon rijden.

Sinds de start van het terrorismeproces tegen Sharia4Belgium is de terreurdreiging in ons land volgens VRT-radio verhoogd van 2 naar 3. Dat is aan de VRT bevestigd door het OCAD, het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging.

Dat bood al een verklaring voor de verhoogde veiligheidsmaatregelen, maar VTM meldde er in Het Nieuws nog een andere. "Op basis van verschillende betrouwbare bronnen" stelt VTM dat de politie "concrete aanwijzingen heeft dat er plannen bestaan om Belkacem tijdens het terrorismeproces te bevrijden".

'Gevolg van analyse'

Bij de politie wilde men het nieuws bevestigen noch ontkennen. "Ik kan alleen maar zeggen dat er op federaal niveau een dreigingsanalyse wordt gemaakt - niet alleen voor het proces-Belkacem trouwens - en dat er afhankelijk daarvan maatregelen worden genomen. Over het waarom en de invulling van die maatregelen kan ik niets kwijt", zegde politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens. Voor de advocaat van Belkacem is het vermeende ontsnappingsplan alvast nieuw. "Er zijn al veel geruchten over hem verspreid om de sfeer tegen hem te doen keren en dit zou er wel eens een van kunnen zijn", aldus meester John Maes.

(Belga/RR)

Dat die verhoogde beveiliging er was, tijdens en na de zitting van het terrorismeproces tegen Sharia4Belgium, viel door iedereen vast te stellen.Naast de aanwezigheid van agenten in uniform en in burger, cirkelde ook de politiehelikopter boven het justitiepaleis en werd iedereen die het proces wilde bijwonen grondig gefouilleerd. Na de zitting werd de Singel in Antwerpen afgesloten, zodat de gepantserde wagen waarin Fouad Belkacem zat ongehinderd naar de gevangenis kon rijden.Sinds de start van het terrorismeproces tegen Sharia4Belgium is de terreurdreiging in ons land volgens VRT-radio verhoogd van 2 naar 3. Dat is aan de VRT bevestigd door het OCAD, het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging. Dat bood al een verklaring voor de verhoogde veiligheidsmaatregelen, maar VTM meldde er in Het Nieuws nog een andere. "Op basis van verschillende betrouwbare bronnen" stelt VTM dat de politie "concrete aanwijzingen heeft dat er plannen bestaan om Belkacem tijdens het terrorismeproces te bevrijden".Bij de politie wilde men het nieuws bevestigen noch ontkennen. "Ik kan alleen maar zeggen dat er op federaal niveau een dreigingsanalyse wordt gemaakt - niet alleen voor het proces-Belkacem trouwens - en dat er afhankelijk daarvan maatregelen worden genomen. Over het waarom en de invulling van die maatregelen kan ik niets kwijt", zegde politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens. Voor de advocaat van Belkacem is het vermeende ontsnappingsplan alvast nieuw. "Er zijn al veel geruchten over hem verspreid om de sfeer tegen hem te doen keren en dit zou er wel eens een van kunnen zijn", aldus meester John Maes.(Belga/RR)