Véronique Pirotton, de vrouw van Waals parlementslid Bernard Wesphael, die ervan verdacht wordt haar te hebben vermoord, heeft de avond van het drama, bij haar aankomst in hotel Mondo in Oostende, een telefoontje gekregen van haar minnaar. Het telefoontje deed Wesphael in een colère uitbarsten. Dat bericht tv-zender RTL-TVI in het avondnieuws op basis van betrouwbare bronnen.

Aanvankelijk werd gedacht dat het om een werkgerelateerd telefoontje ging. Maar de minnaar en gewezen partner van Pirotton, met wie ze lang samen was alvorens ze met Wesphael trouwde, verklaarde aan de politie dat hij die laatste herhaaldelijk hoorde roepen op zijn vrouw tijdens het telefoontje.

De politie nam tijdens een huiszoeking bij het echtpaar thuis in de Luikse wijk Laveu, overigens geschriften en een computer mee. In een brief aan haar zoon Victor schreef Pirotton dat ze "naar de zee vertrok om afstand te nemen en dat ze een echtscheidingsprocedure zou opstarten bij haar terugkeer", aldus de tv-zender.

Wesphael gaf woensdag bovendien toe aan de politie dat ze "ruzie" hadden, "maar niet dat hij zijn vrouw verstikte met een plastic zak", aldus RTL-TVI op zijn website.

Meester Steven Henderickx neemt intussen niet langer de verdediging waar van Bernard Wesphael. De advocaat wordt met onmiddellijke ingang opgevolgd door de Brusselse strafpleiter Tom Bauwens.

Wesphael en zijn vrouw verbleven vorige week donderdag in een hotel in Oostende. Volgens de medeoprichter van Ecolo had het koppel ruzie, waarna het tot een kort handgemeen kwam. Wesphael ging slapen en trof zijn vrouw naar eigen zeggen dood aan in de badkamer. Het Waalse parlementslid was er van overtuigd dat Pirotton zelfmoord had gepleegd. Het parket hecht weinig geloof aan die stelling en liet de politicus aanhouden op verdenking van moord.

Dinsdagmiddag besliste de Brugse raadkamer om de aanhouding van Wesphael met een maand te verlengen maar zijn advocaten gingen daartegen in beroep. Eén van die advocaten, meester Henderickx, die Wesphael vanaf zijn arrestatie bijstond, wordt nu opgevolgd door een Brusselse confrater, meester Tom Bauwens.

De Franstalige strafpleiter Jean-Philippe Mayence blijft wel de advocaat van et parlementslid. Vrijdag houdt het Brugse gerecht in Oostende een reconstructie van de feiten maar noch meester Bauwens, noch meester Mayence zullen daarover enige commentaar of informatie geven. Ten vroegste dinsdag zouden zij de pers te woord kunnen staan, zo meldt meester Bauwens.(Belga/EE)

Véronique Pirotton, de vrouw van Waals parlementslid Bernard Wesphael, die ervan verdacht wordt haar te hebben vermoord, heeft de avond van het drama, bij haar aankomst in hotel Mondo in Oostende, een telefoontje gekregen van haar minnaar. Het telefoontje deed Wesphael in een colère uitbarsten. Dat bericht tv-zender RTL-TVI in het avondnieuws op basis van betrouwbare bronnen. Aanvankelijk werd gedacht dat het om een werkgerelateerd telefoontje ging. Maar de minnaar en gewezen partner van Pirotton, met wie ze lang samen was alvorens ze met Wesphael trouwde, verklaarde aan de politie dat hij die laatste herhaaldelijk hoorde roepen op zijn vrouw tijdens het telefoontje. De politie nam tijdens een huiszoeking bij het echtpaar thuis in de Luikse wijk Laveu, overigens geschriften en een computer mee. In een brief aan haar zoon Victor schreef Pirotton dat ze "naar de zee vertrok om afstand te nemen en dat ze een echtscheidingsprocedure zou opstarten bij haar terugkeer", aldus de tv-zender. Wesphael gaf woensdag bovendien toe aan de politie dat ze "ruzie" hadden, "maar niet dat hij zijn vrouw verstikte met een plastic zak", aldus RTL-TVI op zijn website. Meester Steven Henderickx neemt intussen niet langer de verdediging waar van Bernard Wesphael. De advocaat wordt met onmiddellijke ingang opgevolgd door de Brusselse strafpleiter Tom Bauwens. Wesphael en zijn vrouw verbleven vorige week donderdag in een hotel in Oostende. Volgens de medeoprichter van Ecolo had het koppel ruzie, waarna het tot een kort handgemeen kwam. Wesphael ging slapen en trof zijn vrouw naar eigen zeggen dood aan in de badkamer. Het Waalse parlementslid was er van overtuigd dat Pirotton zelfmoord had gepleegd. Het parket hecht weinig geloof aan die stelling en liet de politicus aanhouden op verdenking van moord. Dinsdagmiddag besliste de Brugse raadkamer om de aanhouding van Wesphael met een maand te verlengen maar zijn advocaten gingen daartegen in beroep. Eén van die advocaten, meester Henderickx, die Wesphael vanaf zijn arrestatie bijstond, wordt nu opgevolgd door een Brusselse confrater, meester Tom Bauwens. De Franstalige strafpleiter Jean-Philippe Mayence blijft wel de advocaat van et parlementslid. Vrijdag houdt het Brugse gerecht in Oostende een reconstructie van de feiten maar noch meester Bauwens, noch meester Mayence zullen daarover enige commentaar of informatie geven. Ten vroegste dinsdag zouden zij de pers te woord kunnen staan, zo meldt meester Bauwens.(Belga/EE)