De Tijd brengt het bericht. "Binnen de prioriteiten van de bilaterale diplomatie staat de versterking van de economische diplomatie met stip op één", luidt het in een intern document dat de top van de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken aan zijn postennetwerk en aan minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) heeft bezorgd. De administratie roept de minister meteen op die klemtoon op de economische diplomatie te bevestigen als speerpunt in de buitenlandse politiek.

Die nadruk op economische diplomatie is opmerkelijk want volgens het Zweedse regeerakkoord moet het federale niveau vooral een "ondersteunende rol" spelen in de economische diplomatie.

(Belga/RR)

De Tijd brengt het bericht. "Binnen de prioriteiten van de bilaterale diplomatie staat de versterking van de economische diplomatie met stip op één", luidt het in een intern document dat de top van de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken aan zijn postennetwerk en aan minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) heeft bezorgd. De administratie roept de minister meteen op die klemtoon op de economische diplomatie te bevestigen als speerpunt in de buitenlandse politiek. Die nadruk op economische diplomatie is opmerkelijk want volgens het Zweedse regeerakkoord moet het federale niveau vooral een "ondersteunende rol" spelen in de economische diplomatie.(Belga/RR)