Het Oost-Vlaamse bedrijf Taminco is verkozen tot 'Onderneming van het Jaar 2010'. De Gentse chemiegroep kreeg de award dinsdagavond uitgereikt door premier Yves Leterme.

Taminco haalde het van Group Galloo Recycling en Newtec. De chemiegroep is volgens de jury uitgegroeid tot 's werelds grootste producent van alkylamines en afgeleide producten.

Volgens juryvoorzitter Paul Buysse was het verschil tussen de genomineerden zeer klein, maar werd Taminco uiteindelijk uitverkoren wegens het belang dat de groep hecht aan duurzame groei, de uitgesproken aandacht voor Corporate Social Responsibility en de internationale expansie 'die mee de opkomende markten omsluit'.

Het bedrijf realiseert een omzet van 650 miljoen euro, met 780
medewerkers in de Gentse hoofdzetel (de belangrijkste
productievestiging), in de productie-eenheden in Duitsland, de Verenigde Staten, Brazilië en China en in 17 verkoopskantoren wereldwijd.

Ernst & Young organiseerde de 16de editie van de 'Onderneming van het Jaar'-award in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis. Taminco volgt Studio 100 op, dat vorig jaar de prijs won.

Geen prijs beloftevolle onderneming

'De Prijs van de Vlaamse regering voor de Beloftevolle Onderneming' werd dinsdag niet uitgereikt . De jury vond dat de kandidaat-bedrijven nog enkele jaren nodig hebben om op dezelfde hoogte te komen dan de laureaten van de prijs uit het verleden.

De award gaat naar een eerstegeneratiebedrijf dat een sterke groei
kent en zich duidelijk profileert in één van de volgende criteria:
competitiviteit, innovatie, internationalisering, ondernemerschap,
verantwoord bestuur en visie.

De prijs zou dit jaar voor de zesde keer worden uitgereikt samen met de 'Onderneming van het jaar 2010'. Vorig jaar ging de prijs voor de beloftevolle onderneming naar het betaaltechnologiebedrijf Clear2Pay. De kandidaten van dit jaar werden niet bekendgemaakt.

Het Oost-Vlaamse bedrijf Taminco is verkozen tot 'Onderneming van het Jaar 2010'. De Gentse chemiegroep kreeg de award dinsdagavond uitgereikt door premier Yves Leterme.Taminco haalde het van Group Galloo Recycling en Newtec. De chemiegroep is volgens de jury uitgegroeid tot 's werelds grootste producent van alkylamines en afgeleide producten.Volgens juryvoorzitter Paul Buysse was het verschil tussen de genomineerden zeer klein, maar werd Taminco uiteindelijk uitverkoren wegens het belang dat de groep hecht aan duurzame groei, de uitgesproken aandacht voor Corporate Social Responsibility en de internationale expansie 'die mee de opkomende markten omsluit'.Het bedrijf realiseert een omzet van 650 miljoen euro, met 780 medewerkers in de Gentse hoofdzetel (de belangrijkste productievestiging), in de productie-eenheden in Duitsland, de Verenigde Staten, Brazilië en China en in 17 verkoopskantoren wereldwijd. Ernst & Young organiseerde de 16de editie van de 'Onderneming van het Jaar'-award in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis. Taminco volgt Studio 100 op, dat vorig jaar de prijs won. Geen prijs beloftevolle onderneming'De Prijs van de Vlaamse regering voor de Beloftevolle Onderneming' werd dinsdag niet uitgereikt . De jury vond dat de kandidaat-bedrijven nog enkele jaren nodig hebben om op dezelfde hoogte te komen dan de laureaten van de prijs uit het verleden.De award gaat naar een eerstegeneratiebedrijf dat een sterke groei kent en zich duidelijk profileert in één van de volgende criteria: competitiviteit, innovatie, internationalisering, ondernemerschap, verantwoord bestuur en visie. De prijs zou dit jaar voor de zesde keer worden uitgereikt samen met de 'Onderneming van het jaar 2010'. Vorig jaar ging de prijs voor de beloftevolle onderneming naar het betaaltechnologiebedrijf Clear2Pay. De kandidaten van dit jaar werden niet bekendgemaakt.