De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding van de vermoedelijke Syriëstrijder Jejoen Bontinck met een maand verlengd. Dat meldt het federaal parket.

De jongeman wordt verdacht van deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, maar ontkent dat met klem.

De 18-jarige was op 22 februari naar Syrië getrokken. Vader Dimitri Bontinck beschuldigde aanvankelijk de extreme moslimvereniging Sharia4Belgium ervan dat ze zijn zoon daartoe had aangezet. Hij vreesde dat de jongen er tegen het regime van president Assad aan het strijden was en reisde tot twee maal toe naar Syrië om hem te gaan zoeken, maar zonder succes.

Sharia4Belgium

Vorige maand slaagde Dimitri Bontinck er wel in om Jejoen naar huis te halen. Hij werd gearresteerd door de federale politie, toen hij zijn moeder ging bezoeken in Antwerpen. Jejoen ontkent dat zijn beslissing om naar Syrië te gaan werd ingegeven door Sharia4Belgium. Hij betwist ook dat hij mee streed met het verzet. De jongeman zegt dat hij alleen maar in een ziekenhuis had gewerkt om de Syrische bevolking te helpen. (Belga/AVE)

De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding van de vermoedelijke Syriëstrijder Jejoen Bontinck met een maand verlengd. Dat meldt het federaal parket. De jongeman wordt verdacht van deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, maar ontkent dat met klem. De 18-jarige was op 22 februari naar Syrië getrokken. Vader Dimitri Bontinck beschuldigde aanvankelijk de extreme moslimvereniging Sharia4Belgium ervan dat ze zijn zoon daartoe had aangezet. Hij vreesde dat de jongen er tegen het regime van president Assad aan het strijden was en reisde tot twee maal toe naar Syrië om hem te gaan zoeken, maar zonder succes. Vorige maand slaagde Dimitri Bontinck er wel in om Jejoen naar huis te halen. Hij werd gearresteerd door de federale politie, toen hij zijn moeder ging bezoeken in Antwerpen. Jejoen ontkent dat zijn beslissing om naar Syrië te gaan werd ingegeven door Sharia4Belgium. Hij betwist ook dat hij mee streed met het verzet. De jongeman zegt dat hij alleen maar in een ziekenhuis had gewerkt om de Syrische bevolking te helpen. (Belga/AVE)