Iliass Azaouaj, een moslimpredikant uit Anderlecht, zou in Syrië gevangengenomen zijn door een radicale groepering. Dat zei Brussels parlementslid Fouad Ahidar (SP.A) aan radiozender FM Brussel. Ahidar kreeg de informatie van de familie van Azaouaj. De jongeman zou dinsdag of woensdag veroordeeld worden en zijn familie vreest voor zijn leven.

"Azaouaj is naar Syrië getrokken om jongeren te overtuigen om terug te keren naar België", zegt Ahidar in "citynieuws". Volgens zijn familie zou Azaouaj in Syrië gevangengenomen zijn door een extremistische groep. "De leden van de extremistische groep zouden hem herkend hebben als iemand die tegen de sharia is en in hem een gevaar hebben gezien", aldus het parlementslid.

Ahidar werd zelf op de hoogte gebracht door de familie, die vreest voor het leven van Azaouaj. "Hij wacht nu op een proces voor een soort van strafbank en zou vandaag of morgen veroordeeld worden", legt Ahidar nog uit. "Hij riskeert een gevangenisstraf of zelfs de doodstraf."

Het is niet duidelijk waar de jongeman zich juist in Syrië bevindt. Bovendien was zijn familie niet op de hoogte dat hij naar het land ging vertrekken. De familie kreeg de informatie van kennissen en familie die in Syrië zitten. Ahidar benadrukt nog dat alle informatie "via via" tot bij hem is geraakt. "De familie heeft mij maandagavond gebeld om hulp te vragen", zegt Ahidar. "Ik heb hen doorverwezen naar de politie, meer kon ik niet doen." (Belga/SD)


Iliass Azaouaj, een moslimpredikant uit Anderlecht, zou in Syrië gevangengenomen zijn door een radicale groepering. Dat zei Brussels parlementslid Fouad Ahidar (SP.A) aan radiozender FM Brussel. Ahidar kreeg de informatie van de familie van Azaouaj. De jongeman zou dinsdag of woensdag veroordeeld worden en zijn familie vreest voor zijn leven. "Azaouaj is naar Syrië getrokken om jongeren te overtuigen om terug te keren naar België", zegt Ahidar in "citynieuws". Volgens zijn familie zou Azaouaj in Syrië gevangengenomen zijn door een extremistische groep. "De leden van de extremistische groep zouden hem herkend hebben als iemand die tegen de sharia is en in hem een gevaar hebben gezien", aldus het parlementslid.Ahidar werd zelf op de hoogte gebracht door de familie, die vreest voor het leven van Azaouaj. "Hij wacht nu op een proces voor een soort van strafbank en zou vandaag of morgen veroordeeld worden", legt Ahidar nog uit. "Hij riskeert een gevangenisstraf of zelfs de doodstraf." Het is niet duidelijk waar de jongeman zich juist in Syrië bevindt. Bovendien was zijn familie niet op de hoogte dat hij naar het land ging vertrekken. De familie kreeg de informatie van kennissen en familie die in Syrië zitten. Ahidar benadrukt nog dat alle informatie "via via" tot bij hem is geraakt. "De familie heeft mij maandagavond gebeld om hulp te vragen", zegt Ahidar. "Ik heb hen doorverwezen naar de politie, meer kon ik niet doen." (Belga/SD)