De Luxemburgse minister wijst erop dat het aanbod mogelijk is door de werkzaamheden van het 'Pentalateral Energy Forum' een samenwerkingsverband van de Benelux, Frankrijk en Duitsland om de interne energiemarkt te voltooien. De 200 MW komen bij de 750 MW die minister Marghem al heeft gevonden.

Maandagnamiddag komt de taskforce van de sector - met het directoraat-generaal Energie, Elia, Engie Electrabel en energieregulator CREG - samen om nieuwe pistes te onderzoeken om te vermijden dat er deze winter een tekort aan stroom zou zijn door de onbeschikbaarheid van een aantal kerncentrales.

De Luxemburgse minister wijst erop dat het aanbod mogelijk is door de werkzaamheden van het 'Pentalateral Energy Forum' een samenwerkingsverband van de Benelux, Frankrijk en Duitsland om de interne energiemarkt te voltooien. De 200 MW komen bij de 750 MW die minister Marghem al heeft gevonden. Maandagnamiddag komt de taskforce van de sector - met het directoraat-generaal Energie, Elia, Engie Electrabel en energieregulator CREG - samen om nieuwe pistes te onderzoeken om te vermijden dat er deze winter een tekort aan stroom zou zijn door de onbeschikbaarheid van een aantal kerncentrales.