Het Brusselse hof van assisen heeft Léopold Storme woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 26 jaar. Het openbaar ministerie had dertig jaar gevorderd.

Storme werd dinsdag door de jury schuldig bevonden aan doodslag op zijn ouders en moord op zijn zuster in de stoffenwinkel van de familie in de Brusselse Marollenwijk. Ze werden met in totaal meer dan honderd messteken om het leven gebracht. Storme heeft de feiten altijd hardnekkig ontkend.

De verdediging van Storme pleitte woensdag voor een straf die niet hoger zou liggen dan 20 jaar. Ze vroeg rekening te houden met zijn jonge leeftijd (23), zijn persoonlijkheid van het 'borderline'-type, zijn evolutie door geslaagde studies en het ontbreken van een strafblad.

De advocaten van Storme vroegen ook dat bij de strafbepaling zou rekening worden gehouden met de kwetsbare, gevoelige en angstige persoonlijkheid van Storme zoals naar voor gebracht door de psychiaters. Storme was op het moment van de feiten een onrijpe adolescent in moeilijkheden, aldus zijn advocaat Pierre Huet.

Uiterst zwaarwichtige feiten

In hun arrest hielden het hof en de jury rekening met enkele verzachtende omstandigheden zoals de borderline-persoonlijkheid van Storme, zijn jonge leeftijd en zijn geslaagde studies.

Maar ze wezen op het uiterst zwaarwichtige karakter van de feiten en zijn verontrustende' persoonlijkheid. Dat woog zwaarder door dan de verzachtende omstandigheden.

Volgens de jury was de jongeman op het ogenblik van de feiten toerekeningsvatbaar en is hij dat nu nog. De jury vergaderde dinsdag bijna negen uur over de schuldvraag. Daarna beraadslaagde ze met het hof nog eens vier uur over de motivering van het arrest.

Het Brusselse hof van assisen heeft Léopold Storme woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 26 jaar. Het openbaar ministerie had dertig jaar gevorderd. Storme werd dinsdag door de jury schuldig bevonden aan doodslag op zijn ouders en moord op zijn zuster in de stoffenwinkel van de familie in de Brusselse Marollenwijk. Ze werden met in totaal meer dan honderd messteken om het leven gebracht. Storme heeft de feiten altijd hardnekkig ontkend. De verdediging van Storme pleitte woensdag voor een straf die niet hoger zou liggen dan 20 jaar. Ze vroeg rekening te houden met zijn jonge leeftijd (23), zijn persoonlijkheid van het 'borderline'-type, zijn evolutie door geslaagde studies en het ontbreken van een strafblad.De advocaten van Storme vroegen ook dat bij de strafbepaling zou rekening worden gehouden met de kwetsbare, gevoelige en angstige persoonlijkheid van Storme zoals naar voor gebracht door de psychiaters. Storme was op het moment van de feiten een onrijpe adolescent in moeilijkheden, aldus zijn advocaat Pierre Huet.Uiterst zwaarwichtige feitenIn hun arrest hielden het hof en de jury rekening met enkele verzachtende omstandigheden zoals de borderline-persoonlijkheid van Storme, zijn jonge leeftijd en zijn geslaagde studies. Maar ze wezen op het uiterst zwaarwichtige karakter van de feiten en zijn verontrustende' persoonlijkheid. Dat woog zwaarder door dan de verzachtende omstandigheden. Volgens de jury was de jongeman op het ogenblik van de feiten toerekeningsvatbaar en is hij dat nu nog. De jury vergaderde dinsdag bijna negen uur over de schuldvraag. Daarna beraadslaagde ze met het hof nog eens vier uur over de motivering van het arrest.