'Ik heb nooit iets gedaan wat niet door de beugel kon.' Dat zegt Steven Vanackere (CD&V) in een interview met De Morgen waarin hij terugblikt op zijn ontslag als minister van Financiën. Vanackere stapte zeven maanden geleden op temidden van een storm van kritiek over ontsporingen bij het ACW.

'Wie niet tegen de hitte kan, blijft beter uit de keuken,' werd volgens Vanackere over zijn ontslag gezegd. 'Als je oprecht vindt dat je jezelf niets te verwijten hebt, waarom stap je dan op? Ik vind dat je tegen een stootje moet kunnen, maar je moet opletten dat de politiek je niet cynisch of gevoelloos maakt.'

Plichtsbesef

'Ik heb veel uit plichtsbesef gedaan, maar op het einde van de dag volstaat dat niet. Ik ben een ACW-man en je veronderstelt dat mensen zullen geloven dat die inspiratie niet betekent dat je daarom de organisatie ook gaat dienen. En ook al gelooft men mij niet: het is zo, het was zo. Ik heb er net nog scrupuleuzer op gelet dat ik niet van partijdigheid zou kunnen worden beschuldigd.'

Vanackere blikt zeven maanden later terug op zijn ministerschap en zijn ontslag in het boek 'De Eerste Steen', waarin hij zijn geloof in de politiek verdedigt.

'Ik heb nooit iets gedaan wat niet door de beugel kon.' Dat zegt Steven Vanackere (CD&V) in een interview met De Morgen waarin hij terugblikt op zijn ontslag als minister van Financiën. Vanackere stapte zeven maanden geleden op temidden van een storm van kritiek over ontsporingen bij het ACW. 'Wie niet tegen de hitte kan, blijft beter uit de keuken,' werd volgens Vanackere over zijn ontslag gezegd. 'Als je oprecht vindt dat je jezelf niets te verwijten hebt, waarom stap je dan op? Ik vind dat je tegen een stootje moet kunnen, maar je moet opletten dat de politiek je niet cynisch of gevoelloos maakt.' Plichtsbesef 'Ik heb veel uit plichtsbesef gedaan, maar op het einde van de dag volstaat dat niet. Ik ben een ACW-man en je veronderstelt dat mensen zullen geloven dat die inspiratie niet betekent dat je daarom de organisatie ook gaat dienen. En ook al gelooft men mij niet: het is zo, het was zo. Ik heb er net nog scrupuleuzer op gelet dat ik niet van partijdigheid zou kunnen worden beschuldigd.' Vanackere blikt zeven maanden later terug op zijn ministerschap en zijn ontslag in het boek 'De Eerste Steen', waarin hij zijn geloof in de politiek verdedigt.