Het Gentse hof van beroep heeft Steven De Smet, de voormalige woordvoerder van de Gentse lokale politie, vrijgesproken voor schending van het beroepsgeheim. In eerste aanleg werd De Smet nog veroordeeld tot één maand cel met uitstel.

Intern verslag

Op 3 juni 2011 werd de voetbalmatch België-Turkije op de Kouter in Gent uitgezonden op groot scherm. Na de wedstrijd vochten supporters met elkaar en werden zware vernielingen toegebracht in de Gentse binnenstad. De Smet speelde een intern verslag, dat aantoonde dat de politie slecht voorbereid was, door aan CD&V-politicus Veli Yüksel.

Vrijspraak

Toen de feiten aan het licht kwamen, veranderde de functie van De Smet van woordvoerder naar projectleider sociale media bij de Gentse lokale politie.

De Gentse correctionele rechtbank veroordeelde De Smet in maart tot één maand cel met uitstel en een geldboete van 550 euro. Het openbaar ministerie vorderde voor het hof van beroep de bevestiging van dat vonnis, maar de verdediging vroeg en kreeg de vrijspraak. (Belga/EE)

Het Gentse hof van beroep heeft Steven De Smet, de voormalige woordvoerder van de Gentse lokale politie, vrijgesproken voor schending van het beroepsgeheim. In eerste aanleg werd De Smet nog veroordeeld tot één maand cel met uitstel. Intern verslag Op 3 juni 2011 werd de voetbalmatch België-Turkije op de Kouter in Gent uitgezonden op groot scherm. Na de wedstrijd vochten supporters met elkaar en werden zware vernielingen toegebracht in de Gentse binnenstad. De Smet speelde een intern verslag, dat aantoonde dat de politie slecht voorbereid was, door aan CD&V-politicus Veli Yüksel. Vrijspraak Toen de feiten aan het licht kwamen, veranderde de functie van De Smet van woordvoerder naar projectleider sociale media bij de Gentse lokale politie. De Gentse correctionele rechtbank veroordeelde De Smet in maart tot één maand cel met uitstel en een geldboete van 550 euro. Het openbaar ministerie vorderde voor het hof van beroep de bevestiging van dat vonnis, maar de verdediging vroeg en kreeg de vrijspraak. (Belga/EE)