Stefaan De Clerck (CD&V), die de nieuwe voorzitter van Belgacom wordt, kondigt aan zijn vertrekpremie van 270.000 euro te gaan spenderen aan culturele en sociale doelen in de streek. Eerder had hij laten weten recht te hebben op die premier, ook al kwam er kritiek op. "Een vertrekpremie is altijd onderdeel van mijn statuut geweest", zei De Clerck (CD&V) in een interview met De Tijd en L'Echo. 'Ik zie niet in waarom ik daar afstand van moet nemen. Het gaat om opgebouwde rechten. Je moet dat zien als een soort groepsverzekering', aldus de CD&V'er. De Clerck zegt zelf dat hij recht heeft op een uittredingsvergoeding van 'een goeie tweeënhalf jaar', wat neerkomt op 9.000 euro bruto per maand of ruim 270.000 euro in totaal.

Ex-spoorbaas Jannie Haek, die tegelijk met De Clerck werd benoemd als CEO van de Nationale Loterij, kondigde wel aan afstand te doen van zijn vertrekpremier. De Clerck kreeg steun van partijgenoot en vicepremier Pieter De Crem.

Op Focus/WTV zei De Clerck dat zijn hart klopt voor 'zij die het beste van henzelf geven voor deze stad (Kortrijk, red) en deze streek. Ik wil die mensen helpen.' Over welke organisaties het gaat, zal hij het later hebben, aldus nog de oud-minister van Justitie en voormalige burgemeester van Kortrijk. (Belga/SD)

Stefaan De Clerck (CD&V), die de nieuwe voorzitter van Belgacom wordt, kondigt aan zijn vertrekpremie van 270.000 euro te gaan spenderen aan culturele en sociale doelen in de streek. Eerder had hij laten weten recht te hebben op die premier, ook al kwam er kritiek op. "Een vertrekpremie is altijd onderdeel van mijn statuut geweest", zei De Clerck (CD&V) in een interview met De Tijd en L'Echo. 'Ik zie niet in waarom ik daar afstand van moet nemen. Het gaat om opgebouwde rechten. Je moet dat zien als een soort groepsverzekering', aldus de CD&V'er. De Clerck zegt zelf dat hij recht heeft op een uittredingsvergoeding van 'een goeie tweeënhalf jaar', wat neerkomt op 9.000 euro bruto per maand of ruim 270.000 euro in totaal. Ex-spoorbaas Jannie Haek, die tegelijk met De Clerck werd benoemd als CEO van de Nationale Loterij, kondigde wel aan afstand te doen van zijn vertrekpremier. De Clerck kreeg steun van partijgenoot en vicepremier Pieter De Crem.Op Focus/WTV zei De Clerck dat zijn hart klopt voor 'zij die het beste van henzelf geven voor deze stad (Kortrijk, red) en deze streek. Ik wil die mensen helpen.' Over welke organisaties het gaat, zal hij het later hebben, aldus nog de oud-minister van Justitie en voormalige burgemeester van Kortrijk. (Belga/SD)