Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. Oud-minister en Kamerlid Stefaan De Clerck maakt aanspraak op een premie van 270.000 euro bij zijn vertrek uit het parlement. En dat terwijl hij vrijwillig ontslag neemt uit de Kamer om voorzitter te worden van de raad van bestuur van Belgacom.

Poenpakker

Volgens de huidige parlementaire regels heeft De Clerck recht op die vergoeding, maar hij kreeg toch bakken kritiek en het verwijt een 'poenpakker' te zijn. De Clerck kondigde daarna aan dat hij een deel van zijn afscheidsvergoeding wou wegschenken aan sociale, culturele en wetenschappelijke projecten in en rond Kortrijk.

Nu gaat hij een stap verder door desnoods zijn hele vergoeding te laten vallen. In het federale parlement wordt gediscussieerd over een hervorming waardoor kamerleden in zijn geval geen recht meer hebben op een vergoeding.

Nieuwe regels

De Clerck zal zich in dat geval schikken naar de nieuwe regels. "Als mijn geval in zo'n politiek akkoord kan worden ingeschoven, volontiers", zegt hij. "Ik wil mij conformeren aan de nieuwe politieke regels." (Belga/TV)

Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. Oud-minister en Kamerlid Stefaan De Clerck maakt aanspraak op een premie van 270.000 euro bij zijn vertrek uit het parlement. En dat terwijl hij vrijwillig ontslag neemt uit de Kamer om voorzitter te worden van de raad van bestuur van Belgacom.Volgens de huidige parlementaire regels heeft De Clerck recht op die vergoeding, maar hij kreeg toch bakken kritiek en het verwijt een 'poenpakker' te zijn. De Clerck kondigde daarna aan dat hij een deel van zijn afscheidsvergoeding wou wegschenken aan sociale, culturele en wetenschappelijke projecten in en rond Kortrijk. Nu gaat hij een stap verder door desnoods zijn hele vergoeding te laten vallen. In het federale parlement wordt gediscussieerd over een hervorming waardoor kamerleden in zijn geval geen recht meer hebben op een vergoeding.De Clerck zal zich in dat geval schikken naar de nieuwe regels. "Als mijn geval in zo'n politiek akkoord kan worden ingeschoven, volontiers", zegt hij. "Ik wil mij conformeren aan de nieuwe politieke regels." (Belga/TV)