In twee maanden tijd hebben al 1.768 bestuurders hun wagen ingeruild voor een gratis abonnement van openbaarvervoermaatschappij De Lijn. Vier op de tien aanvragen komen uit Antwerpen, waarmee de provincie koploper is in Vlaanderen, zo schrijft De Gazet van Antwerpen.

Abonnement minder aantrekkelijk
"Het verbaast ons dat de formule nog altijd zo succesvol is", zegt Tom Van de Vreken, woordvoerder van De Lijn. In vergelijking met een jaar geleden krijgt De Lijn 7 procent meer aanvragen, en dat ondanks het feit dat het abonnement minder aantrekkelijk geworden is. Tot vorig jaar konden autobestuurders er immers nog drie jaar gratis mee op bus of tram, maar De Lijn schroefde die termijn terug naar een jaar.

Toch willen blijkbaar nog duizenden Vlamingen van hun auto af. "De helft van hen vindt die wagen te duur", zegt Van de Vreken. "Vier op de tien gebruiken de auto te weinig. Ook files zijn een reden om over te schakelen."

In twee maanden tijd hebben al 1.768 bestuurders hun wagen ingeruild voor een gratis abonnement van openbaarvervoermaatschappij De Lijn. Vier op de tien aanvragen komen uit Antwerpen, waarmee de provincie koploper is in Vlaanderen, zo schrijft De Gazet van Antwerpen. Abonnement minder aantrekkelijk "Het verbaast ons dat de formule nog altijd zo succesvol is", zegt Tom Van de Vreken, woordvoerder van De Lijn. In vergelijking met een jaar geleden krijgt De Lijn 7 procent meer aanvragen, en dat ondanks het feit dat het abonnement minder aantrekkelijk geworden is. Tot vorig jaar konden autobestuurders er immers nog drie jaar gratis mee op bus of tram, maar De Lijn schroefde die termijn terug naar een jaar. Toch willen blijkbaar nog duizenden Vlamingen van hun auto af. "De helft van hen vindt die wagen te duur", zegt Van de Vreken. "Vier op de tien gebruiken de auto te weinig. Ook files zijn een reden om over te schakelen."