Het aantal uitvaarten op afbetaling neemt toe, een fenomeen dat vijf jaar geleden niet eens bestond. De sector komt dit jaar nog met een eigen uitvaartverzekering. Dat schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

Volgens de Vlaamse beroepsvereniging voor onafhankelijke begrafenisondernemers is de crisis in de uitvaartsector nu pas echt voelbaar. Maar er zijn meerdere oorzaken.

Geld opzij

"Het aantal alleenstaanden blijft stijgen en zij hebben het minder breed. De huidige generatie legt ook geen geld opzij voor de begrafenis, wat vroeger wel het geval was", zegt Johan Dexters van de Nationale Federatie van Begrafenisondernemers.

"In ons land is er ook geen cultuur om een uitvaartverzekering te nemen", aldus Dexters. "In Nederland heeft 80 procent er een." In het najaar komt de sector met een eigen uitvaartverzekering. (Belga/TV)

Het aantal uitvaarten op afbetaling neemt toe, een fenomeen dat vijf jaar geleden niet eens bestond. De sector komt dit jaar nog met een eigen uitvaartverzekering. Dat schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Volgens de Vlaamse beroepsvereniging voor onafhankelijke begrafenisondernemers is de crisis in de uitvaartsector nu pas echt voelbaar. Maar er zijn meerdere oorzaken.Geld opzij "Het aantal alleenstaanden blijft stijgen en zij hebben het minder breed. De huidige generatie legt ook geen geld opzij voor de begrafenis, wat vroeger wel het geval was", zegt Johan Dexters van de Nationale Federatie van Begrafenisondernemers. "In ons land is er ook geen cultuur om een uitvaartverzekering te nemen", aldus Dexters. "In Nederland heeft 80 procent er een." In het najaar komt de sector met een eigen uitvaartverzekering. (Belga/TV)