Door een staking van de minder dan 20 werknemers van de dispatching van De Lijn in de provincie Antwerpen rijden er de hele dag zo goed als geen bussen en trams. Er is al de hele week hinder voor de reiziger door een vakbondsactie van de socialistische ACOD.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) is misnoegd. 'Pestgedrag' van ACOD tegenover de reiziger en De Lijn, zegt ze.

De minister benadrukt dat er dit jaar een nieuwe beheersovereenkomst met de openbaarvervoermaatschappij op het programma staat, en dat er tegelijk ook een studie komt om te bekijken of De Lijn nog voldoet als interne organisator voor het kern- en aanvullende net in Vlaanderen voor de komende tien jaar. 'De vele stakingsdagen en geschrapte ritten komen dit verhaal niet ten goede', waarschuwt ze.

Peeters vindt het 'aangewezen' om deze maand nog de procedure gegarandeerde dienstverlening voor De Lijn op te starten, klinkt het.

Door een staking van de minder dan 20 werknemers van de dispatching van De Lijn in de provincie Antwerpen rijden er de hele dag zo goed als geen bussen en trams. Er is al de hele week hinder voor de reiziger door een vakbondsactie van de socialistische ACOD. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) is misnoegd. 'Pestgedrag' van ACOD tegenover de reiziger en De Lijn, zegt ze. De minister benadrukt dat er dit jaar een nieuwe beheersovereenkomst met de openbaarvervoermaatschappij op het programma staat, en dat er tegelijk ook een studie komt om te bekijken of De Lijn nog voldoet als interne organisator voor het kern- en aanvullende net in Vlaanderen voor de komende tien jaar. 'De vele stakingsdagen en geschrapte ritten komen dit verhaal niet ten goede', waarschuwt ze. Peeters vindt het 'aangewezen' om deze maand nog de procedure gegarandeerde dienstverlening voor De Lijn op te starten, klinkt het.