Het Antwerpse stadsbestuur heeft vrijdag een reeks maatregelen goedgekeurd om de overlast in Antwerpen-Noord aan te pakken. Naast dealers worden ook kopers van drugs en mensen die op zoek zijn naar verdovende middelen aangepakt.

Dealers en 'runners' die in het bezit zijn van kleine hoeveelheden drugs zullen onmiddellijk een dagvaarding betekend krijgen om binnen de drie weken te verschijnen voor de correctionele rechtbank.

Ook kopers van drugs worden voortaan geviseerd. Kopers die drugs op zak hebben, kunnen een minnelijke schikking aangeboden krijgen die kan oplopen tot 250 euro.

Ook mensen die duidelijk op zoek zijn naar drugs kunnen vanaf januari een administratieve boete van 250 euro opgelegd krijgen, aldus burgemeester Patrick Janssens (SP.A).

Alcoholverbod

Voorts komt er een jaar lang een verbod op het gebruik van alcohol op het openbaar domein rond het De Coninckplein en het Koningin Astridplein.

Daarnaast gaat de stad vanaf 1 maart een sluitingsuur invoeren voor de horecagelegenheden in Antwerpen-Noord. Janssens zegt daarmee de hinder als gevolg van geluidsoverlast, wildplassen, vandalisme en vechtpartijen te willen aanpakken.

Uitbaters zullen een afwijking op die regel kunnen vragen. Op aanvraag kunnen ze een 'voorlopige vergunning' krijgen die hen toelaat ook na 1 uur 's nachts open te blijven. Eens de politie een positief advies heeft gegeven, krijgen ze een definitieve vergunning om langer open te blijven.

Het Antwerpse stadsbestuur heeft vrijdag een reeks maatregelen goedgekeurd om de overlast in Antwerpen-Noord aan te pakken. Naast dealers worden ook kopers van drugs en mensen die op zoek zijn naar verdovende middelen aangepakt.Dealers en 'runners' die in het bezit zijn van kleine hoeveelheden drugs zullen onmiddellijk een dagvaarding betekend krijgen om binnen de drie weken te verschijnen voor de correctionele rechtbank. Ook kopers van drugs worden voortaan geviseerd. Kopers die drugs op zak hebben, kunnen een minnelijke schikking aangeboden krijgen die kan oplopen tot 250 euro. Ook mensen die duidelijk op zoek zijn naar drugs kunnen vanaf januari een administratieve boete van 250 euro opgelegd krijgen, aldus burgemeester Patrick Janssens (SP.A).AlcoholverbodVoorts komt er een jaar lang een verbod op het gebruik van alcohol op het openbaar domein rond het De Coninckplein en het Koningin Astridplein. Daarnaast gaat de stad vanaf 1 maart een sluitingsuur invoeren voor de horecagelegenheden in Antwerpen-Noord. Janssens zegt daarmee de hinder als gevolg van geluidsoverlast, wildplassen, vandalisme en vechtpartijen te willen aanpakken.Uitbaters zullen een afwijking op die regel kunnen vragen. Op aanvraag kunnen ze een 'voorlopige vergunning' krijgen die hen toelaat ook na 1 uur 's nachts open te blijven. Eens de politie een positief advies heeft gegeven, krijgen ze een definitieve vergunning om langer open te blijven.