Dat zegt Johan Vermant, de woordvoerder van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA), aan persagentschap Belga.

'De stad heeft een schrijven gericht aan de curator van JJ House met de vraag om bewarende maatregelen te nemen', aldus Vermant. 'Dit om in voorkomend geval gelden te kunnen recupereren', vult De Wever aan bij HLN Nieuws.

De bewarende maatregelen moet verhinderen dat bijvoorbeeld vastgoed wordt verkocht.

Geld terugvorderen

Het gaat om een juridisch-preventieve maatregel van de stad om zich bij de curator als mogelijke schuldeiser te melden. Op die manier hoopt de stad, als er een proces en vonnis zou volgen waaruit blijkt dat El Kaouakibi schuldig is, dat het nog geld terugziet.

Curator Philippe Termote bevestigt schriftelijk dat hij een brief heeft ontvangen van stad Antwerpen 'met de vraag om bewarende maatregelen te nemen in het faillissement Point Urbain en de stad aan te sluiten als schuldeiser en belanghebbende partij hetgeen de curator deed'. De curator is volop bezig het dossier te onderzoeken en 'zal indien nodig de nodige bewarende maatregelen nemen om de belangen van de schuldeisers te beveiligen'.

Dat zegt Johan Vermant, de woordvoerder van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA), aan persagentschap Belga.'De stad heeft een schrijven gericht aan de curator van JJ House met de vraag om bewarende maatregelen te nemen', aldus Vermant. 'Dit om in voorkomend geval gelden te kunnen recupereren', vult De Wever aan bij HLN Nieuws. De bewarende maatregelen moet verhinderen dat bijvoorbeeld vastgoed wordt verkocht.Het gaat om een juridisch-preventieve maatregel van de stad om zich bij de curator als mogelijke schuldeiser te melden. Op die manier hoopt de stad, als er een proces en vonnis zou volgen waaruit blijkt dat El Kaouakibi schuldig is, dat het nog geld terugziet.Curator Philippe Termote bevestigt schriftelijk dat hij een brief heeft ontvangen van stad Antwerpen 'met de vraag om bewarende maatregelen te nemen in het faillissement Point Urbain en de stad aan te sluiten als schuldeiser en belanghebbende partij hetgeen de curator deed'. De curator is volop bezig het dossier te onderzoeken en 'zal indien nodig de nodige bewarende maatregelen nemen om de belangen van de schuldeisers te beveiligen'.