Volgens verschillende mosliminstanties en prominenten is het radicale salafisme de achtergrond voor de aanslag op de moskee in Anderlecht.

De Staatsveiligheid ziet in het oprukkende salafisme nu 'de belangrijkste bedreiging voor de komende jaren'. Het is nu de eerste prioriteit voor de afdeling 'extremisme' geworden: 'Het breidt alleszins uit. Volgens ons zijn er nu al honderden militanten en duizenden sympathisanten in België. Ze zijn niet alleen meer in de grote steden aanwezig, maar in het hele land,' aldus de Staatsveiligheid in Knack.

'De bekendste groep is natuurlijk Sharia4Belgium, maar de meeste anderen werken in stilte op lokaal vlak. Ze richten zich vooral op de onderkant van de samenleving. Daarom zijn ze nu het meest in opmars in volkse buurten in Kuregem en Borgerhout. Mensen die het moeilijk hebben en houvast zoeken worden aangetrokken door de duidelijke salafistische regels van wat mag en niet mag.' (CDS)

Volgens verschillende mosliminstanties en prominenten is het radicale salafisme de achtergrond voor de aanslag op de moskee in Anderlecht.De Staatsveiligheid ziet in het oprukkende salafisme nu 'de belangrijkste bedreiging voor de komende jaren'. Het is nu de eerste prioriteit voor de afdeling 'extremisme' geworden: 'Het breidt alleszins uit. Volgens ons zijn er nu al honderden militanten en duizenden sympathisanten in België. Ze zijn niet alleen meer in de grote steden aanwezig, maar in het hele land,' aldus de Staatsveiligheid in Knack.'De bekendste groep is natuurlijk Sharia4Belgium, maar de meeste anderen werken in stilte op lokaal vlak. Ze richten zich vooral op de onderkant van de samenleving. Daarom zijn ze nu het meest in opmars in volkse buurten in Kuregem en Borgerhout. Mensen die het moeilijk hebben en houvast zoeken worden aangetrokken door de duidelijke salafistische regels van wat mag en niet mag.' (CDS)