Staatssecretaris De Backer wil 's nachts lagere kilometerheffing om verkeer te ontlasten

10/11/17 om 10:17 - Bijgewerkt om 10:17

Bron: Belga

Staatssecretaris voor de strijd tegen sociale fraude Philippe De Backer (Open VLD) pleit ervoor de kilometerheffing voor vrachtwagens 's nachts fors te laten dalen. Daarmee wil De Backer chauffeurs een impuls geven vooral tijdens de daluren te rijden en tijdens de spitsuren de wegen te mijden. 'Op die manier kunnen we de mobiliteit sturen met een belastingverlaging', zegt de staatssecretaris.

Staatssecretaris De Backer wil 's nachts lagere kilometerheffing om verkeer te ontlasten

Kilometerheffing voor zware vrachtwagens © Belga Image

Staatsecretaris Philippe De Backer rijdt (Open VLD) vrijdag een hele dag mee met een vrachtwagenchauffeur. Twee grote frustratiepunten komen in zijn gesprekken naar boven: sociale dumping en de monsterfiles. Eerder lanceerde De Backer het voorstel om de kilometerheffing op te trekken tijdens piekuren in de stadskernen. Nu breit hij er een vervolgstuk aan met een pleidooi om die heffing 's nachts te doen dalen.

Voor zijn voorstel zijn flankerende maatregelen nodig, zoals een flexibilisering van de arbeidsmarkt. 'Ik kijk naar collega Kris Peeters (CD&V), minister van Werk, om hiermee aan de slag te gaan. Tijd voor een evolutie naar werk en mobiliteit van de 21ste eeuw', luidt het.

Onze partners