De staatsbezoeken van koning Filip aan China en Polen in 2015 zullen ook vergezeld zijn van een economische missie. Dat schrijft de krant L'Echo. Het Agentschap voor Buitenlandse Handel heeft begin deze maand het principe goedgekeurd, aldus de krant.

De regering had beslist om het aantal prinselijke handelsmissies te halveren, van vier tot twee, maar daar was vanuit economische middens kritiek op gekomen. Door een economisch luik aan het staatsbezoek toe te voegen, kunnen bedrijven toch mee. Het aantal ondernemingen dat deel zal uitmaken van de delegatie wordt wel beperkt, tot 15 à 40. De selectie van de bedrijven, die een financiële bijdrage moeten leveren, wordt toevertrouwd aan de gewestelijke exportinstanties (FIT, Awex en Brussels Invest & Export). Het bezoek aan China zal in het eerste semester van 2015 plaatsvinden. (Belga/WB)

De staatsbezoeken van koning Filip aan China en Polen in 2015 zullen ook vergezeld zijn van een economische missie. Dat schrijft de krant L'Echo. Het Agentschap voor Buitenlandse Handel heeft begin deze maand het principe goedgekeurd, aldus de krant. De regering had beslist om het aantal prinselijke handelsmissies te halveren, van vier tot twee, maar daar was vanuit economische middens kritiek op gekomen. Door een economisch luik aan het staatsbezoek toe te voegen, kunnen bedrijven toch mee. Het aantal ondernemingen dat deel zal uitmaken van de delegatie wordt wel beperkt, tot 15 à 40. De selectie van de bedrijven, die een financiële bijdrage moeten leveren, wordt toevertrouwd aan de gewestelijke exportinstanties (FIT, Awex en Brussels Invest & Export). Het bezoek aan China zal in het eerste semester van 2015 plaatsvinden. (Belga/WB)