SP.A-voorzitter Bruno Tobback vraagt een hertelling van de stemmen voor het Vlaams parlement in Vlaams-Brabant, zo bericht De Tijd. De Union des Francophones wipte er met 64 stemmen over de kiesdrempel en snoepte zo een zetel van de Vlaamse sociaaldemocraten af.

De UF, het Franstalige kartel dat al jarenlang een zetel in het Vlaams parlement heeft, haalde in extremis 34.741 stemmen in Vlaams-Brabant. Dat zijn er 64 meer dan de kiesdrempel vereist.

"In Sint-Genesius-Rode, waar veel kiezers wonen, waren er problemen met sommige processen-verbaal. Met zo'n klein verschil voor een parlementszetel wil ik helemaal zeker zijn dat juist is geteld. Ik respecteer uiteraard de verkiezingsuitslag", aldus Tobback.

Op de openingszitting van het Vlaams parlement op 17 juni moeten de nieuwe verkozenen nog voor de eedaflegging beslissen of de stemmen herteld worden. Een extra zetel zou sp.a op 19 zetels brengen, wat evenveel is als Open VLD. (Belga/EE)

SP.A-voorzitter Bruno Tobback vraagt een hertelling van de stemmen voor het Vlaams parlement in Vlaams-Brabant, zo bericht De Tijd. De Union des Francophones wipte er met 64 stemmen over de kiesdrempel en snoepte zo een zetel van de Vlaamse sociaaldemocraten af.De UF, het Franstalige kartel dat al jarenlang een zetel in het Vlaams parlement heeft, haalde in extremis 34.741 stemmen in Vlaams-Brabant. Dat zijn er 64 meer dan de kiesdrempel vereist. "In Sint-Genesius-Rode, waar veel kiezers wonen, waren er problemen met sommige processen-verbaal. Met zo'n klein verschil voor een parlementszetel wil ik helemaal zeker zijn dat juist is geteld. Ik respecteer uiteraard de verkiezingsuitslag", aldus Tobback. Op de openingszitting van het Vlaams parlement op 17 juni moeten de nieuwe verkozenen nog voor de eedaflegging beslissen of de stemmen herteld worden. Een extra zetel zou sp.a op 19 zetels brengen, wat evenveel is als Open VLD. (Belga/EE)