De Vlaamse regering probeert de interne ruzie over het dossier Uplace te ontmijnen. SP.A noemde de beslissing daarover bij monde van viceminister-president Ingrid Lieten "onbegrijpelijk". Dat schoot bij coalitiepartners CD&V en N-VA in het verkeerde keelgat.

"Met die uitspraak gaat de SP.A in tegen de basisbeginselen waarop een regering is gebouwd", aldus N-VA-viceminister-president Geert Bourgeois voor aanvang van de ministerraad.

Diepe wonden

Het dossier Uplace slaat diepe wonden in de Vlaamse regering. Dat SP.A openlijk afstand heeft genomen van de beslissing van minister van Leefmilieu Joke Schauvliege kan voor CD&V en N-VA niet door de beugel.

Zij verwijten de SP.A een deloyale houding en verwachten dat de Vlaamse socialisten eerder gemaakte afspraken rond het dossier nakomt.

'Dit is een probleem voor de SP.A'

N-VA-minister Bourgeois zette die kritiek voor de start van de ministerraad nog eens in de verf: "Er is een partij die publiek afstand genomen heeft van een collegiaal genomen beslissing. Die partij heeft eerder mee contracten gesloten en ondertekend. Dit is een probleem voor de sp.a en we gaan zien of dit kan opgelost worden", klonk het.

Collega-minister Philippe Muyters voegde daaraan toe dat er "dingen uit te klaren vallen".

Schouder aan schouder

Of CD&V en N-VA een publieke knieval van de sp.a verwachten, valt af te wachten. Het is ook maar de vraag of de Vlaamse socialisten zo'n knieval willen maken. De drie sp.a-ministers Freya Van den Bossche, Pascal Smet en Ingrid Lieten gingen schouder-aan-schouder het kabinet van minister-president Kris Peeters binnen, maar gaven geen commentaar. Lieten liet zich enkel ontvallen dat "alles in orde komt". (Belga/EE)

De Vlaamse regering probeert de interne ruzie over het dossier Uplace te ontmijnen. SP.A noemde de beslissing daarover bij monde van viceminister-president Ingrid Lieten "onbegrijpelijk". Dat schoot bij coalitiepartners CD&V en N-VA in het verkeerde keelgat. "Met die uitspraak gaat de SP.A in tegen de basisbeginselen waarop een regering is gebouwd", aldus N-VA-viceminister-president Geert Bourgeois voor aanvang van de ministerraad. Diepe wonden Het dossier Uplace slaat diepe wonden in de Vlaamse regering. Dat SP.A openlijk afstand heeft genomen van de beslissing van minister van Leefmilieu Joke Schauvliege kan voor CD&V en N-VA niet door de beugel. Zij verwijten de SP.A een deloyale houding en verwachten dat de Vlaamse socialisten eerder gemaakte afspraken rond het dossier nakomt. 'Dit is een probleem voor de SP.A' N-VA-minister Bourgeois zette die kritiek voor de start van de ministerraad nog eens in de verf: "Er is een partij die publiek afstand genomen heeft van een collegiaal genomen beslissing. Die partij heeft eerder mee contracten gesloten en ondertekend. Dit is een probleem voor de sp.a en we gaan zien of dit kan opgelost worden", klonk het. Collega-minister Philippe Muyters voegde daaraan toe dat er "dingen uit te klaren vallen". Schouder aan schouder Of CD&V en N-VA een publieke knieval van de sp.a verwachten, valt af te wachten. Het is ook maar de vraag of de Vlaamse socialisten zo'n knieval willen maken. De drie sp.a-ministers Freya Van den Bossche, Pascal Smet en Ingrid Lieten gingen schouder-aan-schouder het kabinet van minister-president Kris Peeters binnen, maar gaven geen commentaar. Lieten liet zich enkel ontvallen dat "alles in orde komt". (Belga/EE)