John Crombez (SP.A), staatssecretaris voor Fraudebestrijding, eist 'spijkerharde en glasheldere' duidelijkheid over de vastgoedconstructies van Belgacombaas Didier Bellens. 'Als Bellens iets verkeerd gedaan heeft, is dat bijzonder lastig voor hem', zegt Crombez in De Morgen.

'De aandeelhouders, en dus de regering, hebben recht op glasheldere en spijkerharde duidelijkheid. Vooral omdat het niet de eerste keer is dat Bellens het moeilijk heeft met ethische regels. De best verdienende overheidswerknemer van het land moet toch in staat zijn de juiste afwegingen te maken? ', aldus Crombez.

Crombez wil in de eerste plaats weten of het klopt dat Bellens, een topbenoeming van PS-signatuur, met een rechtstreeks belangenconflict zit Bellens wil een gebouw van het telecombedrijf verkopen aan een vennootschap waarvan hij zelf bestuurder is. 'Heeft hij effectief een constructie opgezet waar hij persoonlijk voordeel mee doet en Belgacom de nadelen van ondervindt? Dat moet meteen onderzocht worden.'

Toplonen

Behalve aan zijn vastgoeddeals ergeren de socialisten zich volgens De Morgen aan het dedain dat Bellens tentoonspreidde over de aftopping van de lonen van overheidsmanagers. De CEO van Belgacom - met een loon van 2,1 miljoen euro bruto - deed de discussie over de toplonen af als 'het foute debat'.

N-VA wil doorlichting door Rekenhof

Oppositiepartij N-VA gaat nog een stap verder dan de regering. Parlementslid Peter Dedecker (N-VA) vraagt een doorlichting door een externe organisatie zoals het Rekenhof. Het mandaat van Bellens loopt tot maart 2015. (Belga)

John Crombez (SP.A), staatssecretaris voor Fraudebestrijding, eist 'spijkerharde en glasheldere' duidelijkheid over de vastgoedconstructies van Belgacombaas Didier Bellens. 'Als Bellens iets verkeerd gedaan heeft, is dat bijzonder lastig voor hem', zegt Crombez in De Morgen.'De aandeelhouders, en dus de regering, hebben recht op glasheldere en spijkerharde duidelijkheid. Vooral omdat het niet de eerste keer is dat Bellens het moeilijk heeft met ethische regels. De best verdienende overheidswerknemer van het land moet toch in staat zijn de juiste afwegingen te maken? ', aldus Crombez.Crombez wil in de eerste plaats weten of het klopt dat Bellens, een topbenoeming van PS-signatuur, met een rechtstreeks belangenconflict zit Bellens wil een gebouw van het telecombedrijf verkopen aan een vennootschap waarvan hij zelf bestuurder is. 'Heeft hij effectief een constructie opgezet waar hij persoonlijk voordeel mee doet en Belgacom de nadelen van ondervindt? Dat moet meteen onderzocht worden.'Behalve aan zijn vastgoeddeals ergeren de socialisten zich volgens De Morgen aan het dedain dat Bellens tentoonspreidde over de aftopping van de lonen van overheidsmanagers. De CEO van Belgacom - met een loon van 2,1 miljoen euro bruto - deed de discussie over de toplonen af als 'het foute debat'.Oppositiepartij N-VA gaat nog een stap verder dan de regering. Parlementslid Peter Dedecker (N-VA) vraagt een doorlichting door een externe organisatie zoals het Rekenhof. Het mandaat van Bellens loopt tot maart 2015. (Belga)