N-VA haalde in 2012 nog 17,1 procent, maar zou zich nu tevreden moeten stellen met 13,4 procent. PVDA stijgt van 2,9 procent naar 7,9 procent en wordt daarmee de vierde grootste partij. Daarna volgen Vlaams Belang (7,4 procent) en CD&V (5,1 procent).

Een coalitie op rechts, tussen Open Vld, N-VA en CD&V, zou volgens deze peiling geen meerderheid halen. Maar ook een linkse coalitie tussen het kartel sp.a-Groen en de CD&V van Mieke Van Hecke niet. Een voortzetting van de huidige coalitie met sp.a, Groen en Open Vld is het meest voor de hand liggend. De peiling werd online uitgevoerd bij 860 Gentenaars.

N-VA haalde in 2012 nog 17,1 procent, maar zou zich nu tevreden moeten stellen met 13,4 procent. PVDA stijgt van 2,9 procent naar 7,9 procent en wordt daarmee de vierde grootste partij. Daarna volgen Vlaams Belang (7,4 procent) en CD&V (5,1 procent). Een coalitie op rechts, tussen Open Vld, N-VA en CD&V, zou volgens deze peiling geen meerderheid halen. Maar ook een linkse coalitie tussen het kartel sp.a-Groen en de CD&V van Mieke Van Hecke niet. Een voortzetting van de huidige coalitie met sp.a, Groen en Open Vld is het meest voor de hand liggend. De peiling werd online uitgevoerd bij 860 Gentenaars.