Meryame Kitir, Belga Image
Meryame Kitir © Belga Image

'In de Kamer doen we er alles aan om de indexsprong voor lonen en uitkeringen tegen te houden. Maar als de indexsprong er dan toch komt, dan moet hij ook gelden voor de huurprijzen', zegt Kamerlid Meryame Kitir. 'Als je aan de werknemers en gepensioneerden een inspanning vraagt dan moet die ook voor de verhuurders gelden, dat is niet meer dan normaal'.

'Dat de regeringen bij hoog en bij laag blijft vasthouden aan een indexering van de huurprijzen, is onbegrijpelijk', zegt Vlaams parlementslid Michèle Hostekint. 'Vandaag betaalt iets meer dan de helft van de private huurders meer dan een derde van zijn inkomen aan huur. Het aantal huurders dat na het betalen van de huur onvoldoende overhoudt om menswaardig te leven, stijgt jaarlijks. De indexering van de huurinkomsten, gekoppeld aan een indexsprong voor alle andere inkomens, zal dit aantal alleen nog doen oplopen'. (Belga/KVDA)

'In de Kamer doen we er alles aan om de indexsprong voor lonen en uitkeringen tegen te houden. Maar als de indexsprong er dan toch komt, dan moet hij ook gelden voor de huurprijzen', zegt Kamerlid Meryame Kitir. 'Als je aan de werknemers en gepensioneerden een inspanning vraagt dan moet die ook voor de verhuurders gelden, dat is niet meer dan normaal'. 'Dat de regeringen bij hoog en bij laag blijft vasthouden aan een indexering van de huurprijzen, is onbegrijpelijk', zegt Vlaams parlementslid Michèle Hostekint. 'Vandaag betaalt iets meer dan de helft van de private huurders meer dan een derde van zijn inkomen aan huur. Het aantal huurders dat na het betalen van de huur onvoldoende overhoudt om menswaardig te leven, stijgt jaarlijks. De indexering van de huurinkomsten, gekoppeld aan een indexsprong voor alle andere inkomens, zal dit aantal alleen nog doen oplopen'. (Belga/KVDA)