SP.A-Kamerfractieleider Bruno Tobback bevestigt dat hij kandidaat is om Caroline Gennez dit najaar op te volgen als voorzitter van de Vlaamse socialisten.
Het was de bedoeling om pas volgende week te communiceren, maar een bericht in de pers over zijn running mate Joke Quintens doorkruiste die plannen. 'Bij deze mag u zeggen dat Tobback en Quintens als duo kandidaat zijn om SP.A in de komende jaren te leiden', zei hij vrijdag op Radio 1.

Running mate
De SP.A houdt in oktober voorzittersverkiezingen. Begin deze week maakte huidig voorzitster Caroline Gennez bekend dat ze geen kandidaat is om zichzelf op te volgen. Meteen dook de naam op van Tobback, maar die wilde nog niet bevestigen.

Het Belang van Limburg kwam echter te weten dat Tobback de Genkse Joke Quintens gevraagd had als 'running mate', wat meteen impliceerde dat hij zich wel degelijk kandidaat wil stellen.

'Talent'
Grote verklaringen over de weg die hij met SP.A wil inslaan, doet Tobback voorlopig nog niet. 'U moet me toelaten eerst nog met de mensen te praten', zei hij. Quintens koos hij omdat ze talent heeft en 'verdient om aan de oppervlakte te komen en zichtbaar te worden. Bovendien is het een goede vriendin met wie ik goed kan samenwerken'.

Quintens, volgend jaar ook lijsttrekster in Genk bij de gemeenteraadsverkiezingen, begeleidt beroepshalve creativiteits- en innovatieprocessen bij bedrijven en organisaties, waaronder heel wat SP.A-afdelingen. (Belga/KVDA)

SP.A-Kamerfractieleider Bruno Tobback bevestigt dat hij kandidaat is om Caroline Gennez dit najaar op te volgen als voorzitter van de Vlaamse socialisten. Het was de bedoeling om pas volgende week te communiceren, maar een bericht in de pers over zijn running mate Joke Quintens doorkruiste die plannen. 'Bij deze mag u zeggen dat Tobback en Quintens als duo kandidaat zijn om SP.A in de komende jaren te leiden', zei hij vrijdag op Radio 1. Running mate De SP.A houdt in oktober voorzittersverkiezingen. Begin deze week maakte huidig voorzitster Caroline Gennez bekend dat ze geen kandidaat is om zichzelf op te volgen. Meteen dook de naam op van Tobback, maar die wilde nog niet bevestigen. Het Belang van Limburg kwam echter te weten dat Tobback de Genkse Joke Quintens gevraagd had als 'running mate', wat meteen impliceerde dat hij zich wel degelijk kandidaat wil stellen. 'Talent' Grote verklaringen over de weg die hij met SP.A wil inslaan, doet Tobback voorlopig nog niet. 'U moet me toelaten eerst nog met de mensen te praten', zei hij. Quintens koos hij omdat ze talent heeft en 'verdient om aan de oppervlakte te komen en zichtbaar te worden. Bovendien is het een goede vriendin met wie ik goed kan samenwerken'. Quintens, volgend jaar ook lijsttrekster in Genk bij de gemeenteraadsverkiezingen, begeleidt beroepshalve creativiteits- en innovatieprocessen bij bedrijven en organisaties, waaronder heel wat SP.A-afdelingen. (Belga/KVDA)