Dat meldt De Standaard. Volgens de krant zeggen de bemiddelaars Robert Voorhamme en Inga Verhaert dat zowat elke gesprekspartner hen had toevertrouwd dat Yasmine Kherbache hoe dan ook fractieleider en dus het politieke gezicht van de partij in Antwerpen moet blijven. Maar Kherbache gaat daar (nog) niet op in en heeft enkele dagen tijd gevraagd om na te denken over de randvoorwaarden.

Gescheiden functies

Een en ander betekent dat de vergadering van het partijbestuur van SP.A Stad Antwerpen dinsdagavond dus wel resultaat heeft opgeleverd. In de mededeling na afloop van het beraad werd enkel gesproken over de beslissing om de functie van fractieleider en lokaal partijvoorzitter van elkaar te scheiden en andere organisatorische principes.

Kherbache is zowel fractieleider in de gemeenteraad als lokaal partijvoorzitter, maar ze gaf na interne strubbelingen begin februari aan het leiderschap te willen opgeven. Voor het voorzitterschap zou Monica De Coninck de beste papieren hebben, weet De Standaard.

In het persbericht van de Antwerpse SP.A luidde het nog dat er voor de zomer duidelijkheid moet zijn over wie lokaal partijvoorzitter wordt/blijft en wie de gemeenteraad zal leiden. (KVDA)

Dat meldt De Standaard. Volgens de krant zeggen de bemiddelaars Robert Voorhamme en Inga Verhaert dat zowat elke gesprekspartner hen had toevertrouwd dat Yasmine Kherbache hoe dan ook fractieleider en dus het politieke gezicht van de partij in Antwerpen moet blijven. Maar Kherbache gaat daar (nog) niet op in en heeft enkele dagen tijd gevraagd om na te denken over de randvoorwaarden.Een en ander betekent dat de vergadering van het partijbestuur van SP.A Stad Antwerpen dinsdagavond dus wel resultaat heeft opgeleverd. In de mededeling na afloop van het beraad werd enkel gesproken over de beslissing om de functie van fractieleider en lokaal partijvoorzitter van elkaar te scheiden en andere organisatorische principes.Kherbache is zowel fractieleider in de gemeenteraad als lokaal partijvoorzitter, maar ze gaf na interne strubbelingen begin februari aan het leiderschap te willen opgeven. Voor het voorzitterschap zou Monica De Coninck de beste papieren hebben, weet De Standaard.In het persbericht van de Antwerpse SP.A luidde het nog dat er voor de zomer duidelijkheid moet zijn over wie lokaal partijvoorzitter wordt/blijft en wie de gemeenteraad zal leiden. (KVDA)