Maatschappelijk werkers zullen opgeleid worden om vroege tekenen van mogelijke radicalisering te herkennen. De vorming moet hen ook leren hoe ze daarmee om moeten gaan. Er is een budget van 100.000 euro voor uitgetrokken.

Het project volgt uit aanbevelingen van de parlementaire onderzoekscommissie naar de aanslagen van 22 maart 2016, waarvan de minister lid was. Als de opleiding dreigingen kan detecteren 'nog voor er drama's uit voortkomen, is het essentieel er inspanningen voor te leveren', aldus de minister.

Maatschappelijk werkers zullen opgeleid worden om vroege tekenen van mogelijke radicalisering te herkennen. De vorming moet hen ook leren hoe ze daarmee om moeten gaan. Er is een budget van 100.000 euro voor uitgetrokken. Het project volgt uit aanbevelingen van de parlementaire onderzoekscommissie naar de aanslagen van 22 maart 2016, waarvan de minister lid was. Als de opleiding dreigingen kan detecteren 'nog voor er drama's uit voortkomen, is het essentieel er inspanningen voor te leveren', aldus de minister.