Het is intussen acht jaar geleden dat het federaal parket een onderzoek opende naar Operatie Kelk, de codenaam voor het seksueel misbruik in de kerk.

"Het duurt nu echt te lang", zegt meester Christine Mussche in een interview met De Morgen. "Zo lang dat we overwegen om de kamer van inbeschuldigingstelling te vragen om een controle uit te voeren op de manier waarop het onderzoek gevoerd wordt", aldus Mussche. Samen met haar vennoot Walter Van Steenbrugge vertegenwoordigt ze enkele tientallen slachtoffers.

Die slachtoffers hebben vandaag dus nog steeds geen zicht op een proces, wat tot veel onbegrip en ontgoocheling leidt, zegt Mussche. "De slachtoffers zijn het strijden en het wachten stilaan moe. De immens lange wachttijd is voor hen ondraaglijk, ze hebben het gevoel dat ze niet ernstig genomen worden."

Mussche vreest dat een afronding van het onderzoek en een doorverwijzing naar de raadkamer niet meer voor dit jaar zullen zijn. Maar dat spreekt het federaal parket tegen. Van een abnormaal lange procedure is volgens de woordvoerster van het federaal parket ook geen sprake. "Acht jaar is niet heel uitzonderlijk in dergelijke complexe zaken", luidt de reactie van parketwoordvoerster Wenke Roggen in De Morgen.

Het is intussen acht jaar geleden dat het federaal parket een onderzoek opende naar Operatie Kelk, de codenaam voor het seksueel misbruik in de kerk."Het duurt nu echt te lang", zegt meester Christine Mussche in een interview met De Morgen. "Zo lang dat we overwegen om de kamer van inbeschuldigingstelling te vragen om een controle uit te voeren op de manier waarop het onderzoek gevoerd wordt", aldus Mussche. Samen met haar vennoot Walter Van Steenbrugge vertegenwoordigt ze enkele tientallen slachtoffers. Die slachtoffers hebben vandaag dus nog steeds geen zicht op een proces, wat tot veel onbegrip en ontgoocheling leidt, zegt Mussche. "De slachtoffers zijn het strijden en het wachten stilaan moe. De immens lange wachttijd is voor hen ondraaglijk, ze hebben het gevoel dat ze niet ernstig genomen worden."Mussche vreest dat een afronding van het onderzoek en een doorverwijzing naar de raadkamer niet meer voor dit jaar zullen zijn. Maar dat spreekt het federaal parket tegen. Van een abnormaal lange procedure is volgens de woordvoerster van het federaal parket ook geen sprake. "Acht jaar is niet heel uitzonderlijk in dergelijke complexe zaken", luidt de reactie van parketwoordvoerster Wenke Roggen in De Morgen.