Het slachthuis van Tielt opent morgen weer de deuren. Dat meldt VTM NIEUWS en is door Jeroen Tiebout, woordvoerder van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA), bevestigd aan Knack.be. Weyts heeft het Exportslachthuis in Tielt 'een resem strenge voorwaarden opgelegd die het dierenwelzijn moeten garanderen', laat de minister weten. 'Alleen als de uitbaters al deze voorwaarden respecteren, kunnen de activiteiten hervatten vanaf donderdag 6 april.'

Eind maart liet Weyts de activiteiten van het slachthuis stilleggen nadat dierenrechtenorganisatie Animal Rights schokkende beelden had gemaakt van hoe de dieren er mishandeld werden.

Later vernam Knack.be van de woordvoerster van Dierenwelzijn, Brigitte Borgmans, dat er in 2016 twee pv's zijn opgesteld tegen het slachthuis voor inbreuken op de wetgeving rond dierenwelzijn. Over de precieze inhoud van de processen-verbaal is geen duidelijkheid.

Het bedrijf ging naar de Raad van State om de tijdelijke sluiting aan te vechten.

Maandag liet de Raad van State weten dat ze het bedrijf de kans wou geven om een actieplan op te stellen en zich pas op 20 april zou uitspreken. 'Dat de Raad van State pas uitspraak doet op 20 april betekent niet dat we dan pas eventueel weer kunnen open gaan", reageert De Roover De Brauwer, het bedrijf achter de slachterij. 'Op dit moment lopen de gesprekken met de administratie van minister Weyts, en we kunnen meegeven dat die in een constructieve sfeer verlopen.'

De slachterij kwam de afgelopen dagen zelf met een actieplan. Dat bevatte onder andere het idee voor een livestream die de overheid permanent zou kunnen volgen.

Het slachthuis van Tielt opent morgen weer de deuren. Dat meldt VTM NIEUWS en is door Jeroen Tiebout, woordvoerder van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA), bevestigd aan Knack.be. Weyts heeft het Exportslachthuis in Tielt 'een resem strenge voorwaarden opgelegd die het dierenwelzijn moeten garanderen', laat de minister weten. 'Alleen als de uitbaters al deze voorwaarden respecteren, kunnen de activiteiten hervatten vanaf donderdag 6 april.'Eind maart liet Weyts de activiteiten van het slachthuis stilleggen nadat dierenrechtenorganisatie Animal Rights schokkende beelden had gemaakt van hoe de dieren er mishandeld werden. Later vernam Knack.be van de woordvoerster van Dierenwelzijn, Brigitte Borgmans, dat er in 2016 twee pv's zijn opgesteld tegen het slachthuis voor inbreuken op de wetgeving rond dierenwelzijn. Over de precieze inhoud van de processen-verbaal is geen duidelijkheid.Het bedrijf ging naar de Raad van State om de tijdelijke sluiting aan te vechten.Maandag liet de Raad van State weten dat ze het bedrijf de kans wou geven om een actieplan op te stellen en zich pas op 20 april zou uitspreken. 'Dat de Raad van State pas uitspraak doet op 20 april betekent niet dat we dan pas eventueel weer kunnen open gaan", reageert De Roover De Brauwer, het bedrijf achter de slachterij. 'Op dit moment lopen de gesprekken met de administratie van minister Weyts, en we kunnen meegeven dat die in een constructieve sfeer verlopen.' De slachterij kwam de afgelopen dagen zelf met een actieplan. Dat bevatte onder andere het idee voor een livestream die de overheid permanent zou kunnen volgen.