Ben Weyts werd enkele weken terug verkozen tot ondervoorzitter van N-VA. "De cumul van het ondervoorzitterschap van de Kamer met dat van de partij en het mandaat als Kamerlid lijkt me meer dan voldoende. Onze fractie heeft meer dan genoeg talent in huis om de mandaten te verdelen", legt Weyts uit.

Dat hij wordt opgevolgd door zijn fractiegenoot is logisch. De voorzitters van de Kamercommissies worden aangeduid op basis van de zetels van elke fractie. Bracke werd bij de verkiezingen vorig jaar voor het eerst verkozen als Kamerlid. (Belga)

Ben Weyts werd enkele weken terug verkozen tot ondervoorzitter van N-VA. "De cumul van het ondervoorzitterschap van de Kamer met dat van de partij en het mandaat als Kamerlid lijkt me meer dan voldoende. Onze fractie heeft meer dan genoeg talent in huis om de mandaten te verdelen", legt Weyts uit. Dat hij wordt opgevolgd door zijn fractiegenoot is logisch. De voorzitters van de Kamercommissies worden aangeduid op basis van de zetels van elke fractie. Bracke werd bij de verkiezingen vorig jaar voor het eerst verkozen als Kamerlid. (Belga)