Het Bestuurscomité van de Kamer, bestaande uit de drie ondervoorzitters en twee bureauleden van de Kamer, heeft woensdag beslist om het salaris van de Kamervoorzitter, met terugwerkende kracht tot de start van het nieuwe parlementaire jaar op 11 oktober, te verminderen. De beslissing ligt in de lijn van de aanbeveling van de werkgroep Politieke Vernieuwing van de assemblee.

Siegfried Bracke (N-VA) verdient voortaan één euro meer dan de eerste minister. Dat komt neer op ongeveer 11.000 euro per maand of 4.700 euro netto minder per maand. Volgens André Frédéric (PS), als ondervoorzitter van de Kamer lid van het bestuurscomité, 'was deze evolutie absoluut noodzakelijk'.

Hij wees erop dat 'het logisch is dat de sterkste schouders dergelijke lasten dragen'. Het feit dat de Kamervoorzitter één symbolische euro meer verdient dan de premier moet de onafhankelijkheid van het parlement benadrukken. 'Maar die onafhankelijkheid is geen 4.700 euro netto waard', besloot hij.

.

Het Bestuurscomité van de Kamer, bestaande uit de drie ondervoorzitters en twee bureauleden van de Kamer, heeft woensdag beslist om het salaris van de Kamervoorzitter, met terugwerkende kracht tot de start van het nieuwe parlementaire jaar op 11 oktober, te verminderen. De beslissing ligt in de lijn van de aanbeveling van de werkgroep Politieke Vernieuwing van de assemblee.Siegfried Bracke (N-VA) verdient voortaan één euro meer dan de eerste minister. Dat komt neer op ongeveer 11.000 euro per maand of 4.700 euro netto minder per maand. Volgens André Frédéric (PS), als ondervoorzitter van de Kamer lid van het bestuurscomité, 'was deze evolutie absoluut noodzakelijk'. Hij wees erop dat 'het logisch is dat de sterkste schouders dergelijke lasten dragen'. Het feit dat de Kamervoorzitter één symbolische euro meer verdient dan de premier moet de onafhankelijkheid van het parlement benadrukken. 'Maar die onafhankelijkheid is geen 4.700 euro netto waard', besloot hij. .